theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!
acts > groepen

Stichting Young in Prison

Stichting Young in Prison zet zich in om kinderen die onder erbarmelijke omstandigheden in gevangenschap verkeren te steunen.

Zij willen deze kinderen een betere toekomst bieden door hen de mogelijkheid te geven zich positief te ontwikkelen.

Het is erg moeilijk voor kinderen die opgroeien in arme delen van de wereld om een leven op te bouwen. Soms zorgen deze omstandigheden dat kinderen in aanraking komen met justitie. Vaak komen zij terecht in een vicieuze cirkel. YiP probeert kinderen te helpen om dit te doorbreken door hen te stimuleren om nuttige vaardigheden te ontwikkelen.

YiP gebruikt hierbij kunst en creativiteit als middel. Door kunst te combineren met educatie werken we ook sterk aan hun gevoel voor eigenwaarde. Eigenwaarde die zo belangrijk is voor hun ontwikkeling en die in de gevangenis verloren dreigt te gaan.

Young in Prison initieert en ondersteunt daarom creatieve en educatieve programma’s voor kinderen, daar waar de omstandigheden er het meest om vragen.

Niet alleen is creativiteit het middel in de gevangenissen om het leven van de kinderen te verbeteren. Creativiteit is ook het middel om gelden op te halen en om aandacht te vestigen op de problemen en kansen van gedetineerde jongeren in hun maatschappij. De financiering van projecten wordt daarom voor een groot gedeelte betaald uit de middelen van culturele activiteiten in Nederland.

YiP organiseert onder andere benefiet feesten en een jaarlijkse grote fotoveiling (YiPArt). Creativiteit hier wordt gebruikt om creativiteit bij de kinderen daar te stimuleren. Hun credo voor de evenementen is dan ook: Creativiteit is de bron van vrijheid.
Probeer ook de actZoeker
Shows van Stichting Young in Prison

geweest YiPArt Fotoveiling 2008
fotoveiling

Stichting Young in Prison - informatie, agendas, shows, nieuws


Stichting Young in Prison lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2020 theAgenda.nl/HyperLeap