theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!
acts > groepen

Bernie’s Lounge

Bernie's Lounge komt uit Amsterdam. De muziek bestaat uit een combinatie van afro, latin, funk en balkan invloeden, kortom: -Amsterdam World Grooves-.

Frontlady van de band is de Spaanse zangeres Mapi Quintana Bellon. Klein van stuk maar met een stem van formaat. Haar teksten wisselen elkaar af in Spaans en Engels. Aangevuld door blazers, percussie en snaren uit de top van de Nederlandse wereld,- jazz,- en popscene stoken zij het heilige muzikale vuur op tot grote hoogten.

Een uitgesproken voorliefde voor al het moois dat er op muzikaal gebied gebeurt in Latijns Amerika, Afrika en Oost Europa bepaalt het bandgeluid. Het verassende is dat dit gegeven niet resulteert in de zoveelste doorsnee pop world crossover band:

Afrobeat/latin/funk/Samba/balkanbeat/Hiphop en nog een handvol andere exotische subgenres, al deze invloeden vind je terug in de muziek van Bernie's Lounge.

Bernie’s Lounge zet met gebruik van deze ingredienten een gevarieerde en originele muzikale mix neer. Prettige bijkomstigheid is dat de band er een aangenaam eigenwijze kijk op -actueel pop-world crossoveren- op na houdt.

Bernie’s Lounge laat zich niet in een hokje plaatsen. Degene die een live show heeft kunnen bewonderen beseft dat deze musici er moeiteloos in slagen elke starre vorm van muzikale hokjesgeest te ontlopen. Een Bernie's Lounge show gaat over pure energie en een creatieve vonk die overslaat tussen publiek en band.

Verwacht bovendien ondanks het feit dat het grootste deel van de bandleden professionele muzikale scholing heeft genoten geen brave vertoning: bij een Bernie's Lounge concert gaat het er onstuimig aan toe en de bandleden drijven het publiek graag tot uitersten.

Bernie’s Lounge heeft inmiddels bewezen een absolute festivaltopper te zijn. De band reisde de afgelopen jaren al de halve aardbol af met zijn zinsverbijsterende muzikale show. Het publiek in o.a. Brazilie, Spanje, Ierland, Guatemala, Frankrijk en Italie maakte hier al kennis mee.

Bernie’s Lounge is scherper dan ooit en klaar om waar dan ook een groot feest te bouwen!

Recente geschiedenis van de band:
De bandsamenstelling van Bernie’s Lounge is sinds het prille ontstaan van de band in ca 2001 vaak veranderd.
De huidige line up van Bernie’s Lounge bestaat sinds 2005. Vanaf dit jaar staan de neuzen dezelfde kant op en timmert de band hard aan de weg.

Enkele hoogtepunten:
-In 2005 tourde de band in Brazilie en speelde o.a. op het Recbeat festival in Recife en in de BlenBlen club in Sao Paulo.

-In de zomer van 2006 werd gespeeld op het PolePole festival tijdens de Gentse feesten en het Oerol festival.

-De band zette in december 2006 een uitverkocht Bimhuis in het Muziekgebouw aan het IJ volledig op zijn kop tijdens het Amsterdam Dance Event. Tijdens dit optreden werd de band aangevuld met stertrompettist en RAI Uno TV-persoonlijkheid Roy Paci, bekend van de bands Aretuska en Banda Ionica.
Samen met toetsenist Dele Sosimi, bekend van Fela Kuti en Femi Kuti, ging het dak er af.

- Bernie's Lounge was zowel in 2006 als in 2007 te zien en te horen op de nationale tv als vaste huisband van VPRO’s wetenschapsquiz.

- in 2005 en 2006 trok de band maandelijks volle zalen tijdens hun vaste "Burning the Lounge" avonden in de Sugarfactory in Amsterdam en vestigde daarmee definitief haar naam als stayer in de hoofdstedelijke muziekscene.

-Op 12 oktober 2007 presenteerde de band de nieuwe cd “Red Mango”(*) in een bomvolle Melkweg.

-Op 11 oktober 2007 trad Bernie’s Lounge op bij het VARA tv programma “De Wereld Draait Door”. Er werd tijd ingeruimd voor een interview plus live performance.
(*)Red Mango is ondergebracht bij Valomski Beat Recordings. (distibutie en promotie PIAS). )Op dit nieuwe album staan o.a. twee spetterende live tracks opgenomen in het Muziekgebouw aan het IJ tijdens Amsterdam Dance Event 2007.
Gastspelers Roy Paci en Dele Sosimi hebben op deze opnamen een feature.

-Een bijzonder hoogtepunt was het concert op het Lowlands festival 2007. De volgestroomde Lima tent smulde van de show. Het publiek scandeerde tot 4 maal toe zo hard mogelijk “12 oktober in de Melkweg” om bijval te geven aan het feit dat de album release op die datum gevierd zou worden. Een week later stond de band op het Museumplein tijdens de Uitmarkt op het Remix-podium waar hetzelfde kunstje nog eens dunnetjes over werd gedaan.
Probeer ook de actZoeker
Shows van Bernie’s Lounge

geweest FreeFunk Festival 2008 - Zondag
festival
geweest Jazz op het dak
Festival
geweest Torenpop 2008
geweest Winterparade Oud & Nieuw
oud & nieuw

Bernie’s Lounge - informatie, agendas, shows, nieuws


Bernie’s Lounge lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2020 theAgenda.nl/HyperLeap