theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?


service
Zoek!
acts > groepen

Asiatolia

Asiatolia bestaat uit Cengiz Tutar, Mehmet Turhan, Jamil al Asadi en percussionist Ali Alkhafaji. De musici maken gebruik van verschillende traditionele Turkse muziekinstrumenten zoals de baglama saz, cura saz, divan saz, kemane(Zwartezee-viool), lavta (Turkse luit met fretten), tambur (zeer grote luit) en verschillende percussie-instrumenten zoals bendir, darbuka, davul en kasik.

Asiatolia speelt Turkse volksmuziek die zich uitstrekt van de Balkan tot Midden-Azie. Zowel vocale als instrumentale liederen behoren tot het repertoire. De Turkse muziek is zeer rijk.

De verschillende maatsoorten, de zeer rijke melodien en de voor het westerse gehoor onbekende microtonen, zorgen ervoor dat de Turkse muziek een unieke muzieksoort is die een brede aandacht trekt.

Asiatolia is in het jaar 2003 ontstaan als een gelegenheidsgroep die eenmaal een concert zou verzorgen. De vraag naar de groep werd groter, waardoor er besloten
werd om verder te gaan. De vaste kern bestaat uit: Cengiz Tutar en Mehmet Turhan.

Beide heren hebben de opleiding Turkse muziek gevolgd aan het Rotterdams Conservatorium. Dit conservatorium is het enige conservatorium buiten Turkije waar men een erkende opleiding kan volgen.

Cengiz en Mehmet hebben daar de lessen genoten van de initiatiefnemer en hoofdvakdocent van deze opleiding, de veelzijdige musicus Nahim Avci en de grootmeester op de saz en etnomusicoloog Talip Ozkan.

Tevens hebben ze masterclasses gevolgd bij grootmeesters als Ali Ekber Cicek, Arif Sag en Zeki Adsiz. Cengiz Tutar speelde met zijn saz in de band van de populaire Nederlandse zanger Spinvis, met wie hij nog zo nu en dan samenspeelt.

Jamil al Asadi studeerde kanun en algemene Arabische muziektheorie aan het Institute for Iraqi Music en westerse muziektheorie en viool aan het College for
Fine Arts te Bagdad. Als eerste solist van al Bayariq speelde hij op grote podia en festivals in Europa en het Midden-Oosten.

In Europa was hij de leider van o.a. het Andalusi Ensemble en Les Mesopotamiens, het huisorkest van Centre Culturel Arabe in Brussel. Als vaste begeleider van Farida Mohamed Ali speelde hij o.a. in de Festspiele in Berlijn en in de Royal Albert Hall in Londen.

Ali Alkhafaji speelt percussie en zal diverse instrumenten gebruiken tijdens het concert, waaronder de Turkse houten lepels, darbuka en bendir.Probeer ook de actZoeker
Shows van Asiatolia

geweest Asiatolia
concert

Asiatolia - informatie, agendas, shows, nieuws


Asiatolia lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Zeer licht en luchtig interieurHotel Tapperij de PoshoornDisney's The Lion KingBrabants Historisch Informatie Centrum

• KOVACS
• Soulfly
 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2018 theAgenda.nl/HyperLeap