theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!
acts > groepen

MÄSHRÄP Ensemble

Een 'mashrap' is een familiebijeenkomst met veel eten, zang en gedichten. De Abbas-familie vormt de kern van het Mashrap Ensemble en is afkomstig uit Oost-Turkestan. Ze verhuisden zo’n 10 jaar geleden naar Nederland.

Ensemble Mäshräp brengt traditionele Oeigoerse klassieke muziek en volksmuziek, met liederen over liefde, traditionele feesten en filosofie. Een subtiele mengeling van westerse, Aziatische en Arabische elementen.

Waarschijnlijk stammen de Oeigoeren af van de Hunnen. Zeker is, dat tussen de 10e en 13e eeuw de islam de overheersende godsdienst werd, wat bepalend geweest is voor de cultuur. Muziek, zang en dans, literatuur en architectuur spelen een grote rol in de geschiedenis van dit volk, dat wat politieke situatie vergelijkbaar is met Tibet.

Het is met 8 miljoen inwoners één van de grootste minderheden van China. De taal is verwant aan het Turks. Het woord `uighur` betekent eenheid, solidariteit, en de 8 miljoen Oeigoeren vechten voor onafhankelijkheid.


Probeer ook de actZoeker
Shows van MÄSHRÄP Ensemble


MÄSHRÄP Ensemble - informatie, agendas, shows, nieuws


MÄSHRÄP Ensemble lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2020 theAgenda.nl/HyperLeap