theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!
acts > groepen

Huelgas Ensemble

Dirigent Paul van Nevel studeerde begin jaren '70 oude muziek aan de Schola Cantorum in het Zwitserse Bazel en het is ook daar dat hij het Huelgas Ensemble oprichtte 1971.

In oorsprong bestond het ensemble uit vier leden. Dit kleine ensemble werd laureaat van het Festival voor oude muziek te Brugge in 1972. Het bleef voortdurend in beweging tot de vandaag gekende formatie.

Grondige studie van de tijdsperiode, manuscripten en manier van uitvoeren geeft dit ensemble veel sonoriteit.

De naam verwijst naar een Spaans cisterciënzerklooster nabij Burgos, waar Van Nevel als 24-jarige het befaamde Huelgas-manuscript ging bestuderen. Vandaag is het Huelgas Ensemble één van Europa's meest gerenommeerde groepen voor de uitvoering van polyfone muziek uit de Middeleeuwen en de Renaissance.

Het ensemble verrast altijd door de originele programmatie en feilloze tonale uitvoering van vaak onbekende werken, die door Paul Van Nevel worden opgedolven in bibliotheken in heel Europa.

De interpretaties ervan zijn gebaseerd op een grondige kennis van de vroegere uitvoeringspraktijken. Om tot de essentie van de muziek door te dringen, doet het ensemble beroep op bijvoorbeeld de temperamentenleer van Albert Magnus of de studie van de redenaarskunst.

Het Huelgas-palmares is zeer uitgebreid. De cd-opnames worden internationaal lovend onthaald.Probeer ook de actZoeker
Shows van Huelgas Ensemble


Huelgas Ensemble - informatie, agendas, shows, nieuws


Huelgas Ensemble lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2020 theAgenda.nl/HyperLeap