theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!
acts > groepen

Dolly Dots

1979 tot 25-07-2009, Nederland
Type: Performance > Muziekgroep, Performance
Genres: Pop > Dance-Pop

De meest populaire meidengroep die Nederland ooit heeft gekend, werd opgericht in 1979. De groep werd samengesteld uit vier danseressen uit het Tros Top 50 ballet (Angéla Kramers, Anita Heilker, Esther Oosterbeek en Patty Zomer) en de twee zangeressen Ria Brieffies en Angela Groothuizen.
De Dolly Dots hebben in hun eerste bijna tien jaren veel succes gehad. Ze brachten 26 singles uit, waarvan er maar liefst 25 de hitlijsten haalden. Tien daarvan stonden in de top 10 en met Love Me Just A Littlebit More behaalden ze de toppositie.

In 1986 vetrekken de Dots naar Amerika voor de opname van de speelfilm 'Dutch Treat'. Ze zijn dan nog met zijn vijfen, Anita Heilker heeft de groep een jaar eerder verleaten om zich toe te leggen op het moederschap.

Op 3 februari 1988 nemen de Dolly Dots het besluit om uit elkaar te gaan. Op 2 oktober geven ze een groot afscheidsconcert in discotheek Escape te Amsterdam.

De Dolly Dots komen bij elkaar voor een reünie in 1998. Dit ter gelegenheid van de release van de dubbel-cd 'The Collection'. De Dolly Dots gaan nog even door met optredens op bedrijfsfeesten en andere 'private' plekken. Maar ook de fans vergeten ze niet. Omdat de vraag naar optredens nog steeds groot is volgt een nieuwe serie optredens: The Goodbye For Now Tour.

Op 13 november 2008 wordt bekendgemaakt dat Ria Brieffies ongeneeslijk ziek is. Op 20 juli 2009 wordt de strijd te zwaar en komt Ria te overlijden. Op zaterdag 25 juli wordt ze in aanwezigheid van familie, dots en vrienden begraven. Zaterdag 25 juli 2009 is tevens het einde van de Dolly Dots.


Zie ook:
Overige:
» Ria Brieffies
» Angela Groothuizen
» Angéla Kramers
» Esther Oosterbeek
» Patty Zomer
Probeer ook de actZoeker
Shows van Dolly Dots


Dolly Dots - informatie, agendas, shows, nieuws


Dolly Dots lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2020 theAgenda.nl/HyperLeap