theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!
acts > groepen

Peter Pan Speedrock

Peter Pan Speedrock is een band uit Eindhoven die een mix van Punk, Hardrock, Rockabilly en Metal speelt.
Peter Pan Speedrock, dan nog simpel weg Peter Pan, wordt 1996 opgericht door voormalig Life On Grey leden Peter van Elderen en Bob Muilenboom, met de intentie een stevige rockband, à la Motörhead op te richten.

Bij hun zoektocht naar een passende drummer, komt de band uit bij Bart Nederhand. De band besluit als trio te gaan optreden, waarbij gitarist Peter van Elderen tevens de zang voor zijn rekening gaat nemen.

De band probeert de fouten gemaakt met Life On Grey te voorkomen en schrijft in raptempo een flink aantal nummers. Bij de zoektocht naar een platenmaatschappij stuit de band op Henk Voortman, A&R manager bij Virgin, die een grenzeloos vertrouwen heeft in de band. Nog voor de band de studio zal betreden, is Voortman echter opgestapt bij Virgin.

Het label, dat zich een beetje met de band in zijn maag gesplitst voelt, besluit de band slechts minimale studiotijd en promotie te gunnen. Het eerste studioresultaat, dat in 1997 verschijnt, valt dan ook tegen. De band verbreekt het contract met Virgin en teurgesteld besluit Muilenboom de band te verlaten, hij wordt vervangen door Bart Geevers.

De band gaat echter niet bij de pakken neer zitten. De band gaat veelvuldig optreden en werkt zich zo uit het dal. De band slaat vervolgens keihard terug met de plaat Rocketfuel, die verschijnt op het kleine Marista label. Deze plaat laat voor het eerst duidelijk de speedrock stijl horen, zoals die daarvoor in het buitenland beoefend werd door Hellacopters, Nashville Pussy en Gluecifer, wat staat voor snelle, harde rocksongs in de stijl van Motörhead en AC/DC.

De band krijgt aandacht van de landelijke media en voert het aantal optredens nog verder op, tot enkele per week. In 1999 mag de band aantreden op Dynamo Open Air en brengt de band de EP Homesteel uit, die lovende recenties krijgt van de binnen- en buitenlandse media.

In 2000 brengt de band de CD Killermachine uit op het Suburban label. Het blijkt hun hardste en ruigste plaat tot dan toe te zijn. Het spetterende livegeluid van Peter Pan, wordt goed gevangen op de plaat, waarop de band zich profileert als de redders van de rock 'n' roll. Op de plaat brengt de band vele rock 'n' roll cliché's tot leven, in nummers als Big boy en Pedal to the metal, en brengt een ode aan hun thuisstad Eindhoven met het nummer Rockcity.

Hierna volgt weer een instensieve tour, waarbij de band ook steeds meer in het buitenland speelt, zo wordt de band uitgenodigd voor een promotieoptredens op het NXNW-festival in Portland, Oregan en het SXSW-festival in Austin, Texas.

Er komt een single uit van het nummer Schoppenaas in samenwerking met Dikke Dennis, een grote met tatoeages versierde man, die in de loop van de jaren uitgroeit tot vaste gast bij optredens. Op de single speelt naast Peter Pan ook stadsgenoot The Spades, die ook uit de, inmiddels rijzende, Eindhovense rockscene komt.

In 2001 besluit de band het toevoegsel Speedrock bij de bandnaam te voegen, om zich beter te kunnen profileren in het buitenland. Eind 2001 brengt de band, onder de nieuwe naam, hun vierde album Premium quality...serve loud uit. Deze plaat heeft dezelfde opbouw als Killermachine, maar de opnamemixen zij net iets beter uitgewerkt, waardoor de plaat een iets toegankelijker geluid krijgt.

Dit blijkt een schot in de roos, want de single Resurrection is regelmatig te horen op 3FM, Kink FM en Studio Brussel. In 2002 speelt de band op Lowlands, Dynamo Open Air en het Deense Roskilde-festival. Datzelfde jaar verschijnt nog het in één take opgenomen tussendoortje Speedrock chartbusters, waarop de band nummers speelt van voorbeelden als Misfits, Turbonegro en Led Zeppelin.

De band begint in 2002 met een uitgebreide tour door Nederland en Europa. Hierna zijn ook Canada en de Verenigde Staten aan de beurt, waar de band optreedt met genregenoot en voorbeeld Nashville Pussy.

In 2003 komt de band met Lucky Bastards een vlakke, op Amerikaanse leest gestoelde plaat, opgenomen met producer Kurt Bloch. De plaat komt gelijktijdig in Nederland als de rest van Europa uit. Ze spelen dat jaar op Pinkpop.

Peter Pan Speedrock treedt dan ook weer veelvuldig op in Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en Tsjechië. Ondertussen verschijnt er speciaal voor de buitenlandse markt op het Bitzcore label Loud mean fast & dirty; een verzamelaar met oud werk van de eerste vier platen.

In 2005 besluit de band het, na het ietwat teleurstellende Lucky bastards over een andere boeg te gooien. De band trekt voor een maand in bij producer Tomas Kogsberg, bekend als producer van Gluecifer en Entombed, in Zweden.

In zijn thuisstudio neemt de band hun plaat Spread eagle op. Een maand voor het verchijnen van Spread eagle verschijnt een split-EP met speedrockiconen Zeke. Als Spread eagle dan uiteindelijk in april verschijnt, blijkt de plaat eindelijk het geluid van de band, in optima forma te vangen. Met Def P brengt de band een single uit, ten bate van Ticket For Tibet.

In 2006 trekt Peter Pan Speedrock weer voor een uitgebreide tour door Europa. In november verschijnt de eerste DVD van de band, Speedfreak Manifesto, met een uitgebreide documentaire en enkele videoclips.


Zie ook:
Prijzen - Toegekend:
» De Zilveren Harp (2003)
Probeer ook de actZoeker
Shows van Peter Pan Speedrock

geweest 008 Arts & Music Festival
geweest Abe Diddy & The Krautboys, Casa De La...
Rock
geweest Appelpop 2007
festival
geweest Appelpop 2010
geweest BEERLAND (Festival met o.a. Peter Pan Speedrock)
geweest Breda Barst 2007
festival
geweest Buckle Up and Shove It
geweest Dijkpop 2008
festival
geweest Dutch Valley
festival
geweest Feest aan de Rijn
festival
geweest Geuzenpop 2008
geweest Geuzenpop 2014
geweest Jack Daniels Rock Night
rockpop
geweest Kempenerpop 2008 dag 2
geweest Paaspop 2007
festival
geweest Paaspop 2008
festival
geweest Paaspop 2009
festival
geweest Paaspop 2010
geweest Paaspop 2011
geweest Paaspop 2015
geweest Palmpop 2009
geweest Peter Pan Speedrock
Rock
geweest Peter Pan Speedrock + Support
Rock
geweest Peter Pan Speedrock + supports Furio & The Goods
Rock
geweest Peter Pan Speedrock - Afscheidstournee 2016
geweest Peter Pan Speedrock, Honky, Karma To...
Rock
geweest Peter Pan Speedrock, Sidekickbob, The Goods
Rock
geweest Peter Pan Speedrock, The Goods, The Bloody Honkies
Rock
geweest Peter Pan Speedrock, Wilsum
Rock
geweest Peter Pan Speedrock: Houdoe en Bedankt!
geweest Peter Pan World Arena Tour
geweest Pukkelpop 2007
festival
geweest Queen-S
geweest Red Bull Soundclash: Peter Pan Speedrock vs. Electric Eel Shock
geweest Revenge of the Rock & Roll Monsters Tour
geweest Revenge Of The Rock 'n Roll Monsters
Rock 'n Roll
geweest Speedfest
geweest The Revenge Of The Rock N Roll Monsters
Rock
geweest The Shavers, Peter Pan Speedrock, The Spades & Mezcaline
Rock
geweest Ticket 4 Tibet
geweest Zwarte Cross Festival 2009
festival

Peter Pan Speedrock - informatie, agendas, shows, nieuws


Peter Pan Speedrock lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2020 theAgenda.nl/HyperLeap