theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?


service
Zoek!
acts > groepen

Il Concerto Barocco

'Il Concerto Barocco' betekent, letterlijk vertaald: 'Het Barokconcert'. Deze naam is gekozen omdat hij het best beschrijft waar het bij dit ensemble om gaat. Il Concerto Barocco is een ensemble dat een breed scala aan instrumentbezettingen in zich herbergt, van trio tot compleet barokorkest. De programma's van dit ensemble omvatten werken uit de 17e en 18e eeuw, waarbij het zwaartepunt ligt bij de Italiaanse muziek.

Il Concerto Barocco bestaat uit professionele musici, gespecialiseerd in muziek uit de barokperiode. Er worden instrumenten bespeeld die in de 17e of 18e eeuw zijn gebouwd, of historisch getrouwe replica’s van zulke instrumenten. Deze instrumenten zijn besnaard en gestemd zoals in die tijd gebruikelijk was. Het basisprincipe bij de uitvoeringen van dit ensemble is dat de gespeelde muziek het meest historisch verantwoord tot zijn recht komt, als de instrumentatie en uitvoeringspraktijk worden gehanteerd, die in de tijd dat de muziek is gecomponeerd, gangbaar waren. Op deze wijze kan een uitvoering worden gerealiseerd die de mogelijke klankverwachting van de componist zo dicht mogelijk benadert. Hoewel dit doel nooit met definitieve zekerheid bereikt kan worden (zonder het gebruik van een tijdmachine), kunnen we, dankzij het gebruik van authentieke instrumenten en de intensieve bestudering van historische bronnen, zoals bewaard gebleven beschrijvingen van concerten, oude afbeeldingen en uiteenzettingen over muziek en haar uitvoeringspraktijk en de bestudering van oorspronkelijke manuscripten van de composities, toch een heel eind komen.


Probeer ook de actZoeker
Shows van Il Concerto Barocco


Il Concerto Barocco - informatie, agendas, shows, nieuws


Il Concerto Barocco lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Zeer licht en luchtig interieurHotel Tapperij de PoshoornDisney's The Lion KingBrabants Historisch Informatie Centrum

• KOVACS
 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren  
© Copyright 2003-2018 theAgenda.nl/HyperLeap