theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!
acts > groepen

Status Quo

1967, Groot-Brittannië
Type: Performance > Muziekgroep
Genres: Rock > Amerikaanse Rock
De band begon in de Underground rock in de jaren 60 onder de naam The Spectres. Rond 1967 ontdekten ze de psychedelische rock en veranderden ze hun naam in Traffic en niet veel later in Traffic Jam (om verwarring te voorkomen met de band Traffic van Steve Winwood). Aan het einde van dat jaar trokken ze Rick Parfitt aan en noemden ze zich Status Quo. Hoewel de band in 1968 een klein hitje had met 'Pictures of matchstick' men bleek de muziek die daar geproduceerd werd niet goed genoeg te verkopen, zodat de band begin jaren 70 besloot over te gaan op de voor breder publiek toegankelijke meedein rock. Zo ontwikkelde de band zijn kenmerkende stijl van weinig akkoorden, makkelijke teksten en een stevig ritme. Dit bleek een slimme zet, want de band scoorde wereldwijd grote hits met onder andere 'Down down, Whatever you want', 'Rockin all over the world', 'The Wanderer' en 'In the Army now'.

1982 staat in het teken van het jubileum. De band bestaat twintig jaar en brengt een album uit getiteld: '1+9+8+2'. De som van de cijfers is '20'. John Coghlan verlaat de band tijdens de opname van dit album. Hij wordt vervangen door Pete Kircher. Bovendien wordt Andrew Bown officieel als lid van Status Quo voorgesteld. Bown werkt al jaren intensief mee met de band, maar is tot dan toe nooit officieel als bandlid genoemd. Op 14 mei van dat jaar speelt Quo in de N.E.C. in Birmingham. Onder het 11000 koppige publiek bevindt zich het koninklijke hoofd van Prins Charles. Een gedeelte van dit concert verschijnt later dat jaar op een album getiteld: 'Live At The N.E.C.'.

In 1984 besluit de band om te stoppen met touren. Nog eenmaal wordt een grootschalige wereldtournee ondernomen: 'The End Of The Road Tour'. Deze tour wordt afgesloten met een laatste optreden in Milton Keynes.

Francis en Rick werkten in 1984 mee aan de Band Aid single 'Do they know it's Christmas'. Dit nummer, dat wereldwijd een nummer 1 hit werd, werd opgenomen om geld in te zamelen voor de gigantische hongersnood in Afrika. De band had in 1985 de eer om mischien wel het grootste benefiet concert in de geschiedenis, Live Aid af te mogen trappen. Dit concert was een vervolg op de inzameling van Band Aid en werd op twee podia, Wembley Stadium Londen en JFK stadium Philadelphia gespeeld. Hoewel vaak kritiek op dit optreden is geuit in de Media kreeg de band het 72.000 man tellende publiek aan het meezingen en dansen op de muziek van 'Rockin' all over the world'.

April 1986 besluiten Rick en Francis, na enig juridisch getouwtrek met Alan Lancaster over de naam Status Quo, toch weer op tournee te gaan. Ditmaal in gezelschap van: John 'Rhino' Edwards op bas, Jeff Rich op drums en Andrew Bown op keyboards. In augustus van dat jaar komt het nieuwe album uit: 'In The Army Now'. De titeltrack is een cover van het Nederlandse duo: Bolland en Bolland. Dit nummer wordt uitgebracht op single en de band scoort hier één van hun grootste hits mee.

In 2002 komt de band met een nieuw album: 'Heavy Traffic'. Inmiddels is drummer Jeff Rich vertrokken en hij wordt vervangen door Matt Letley. Met dit nieuwe album is Quo opnieuw de weg van begin jaren 70 ingeslagen: stevige en ongecompliceerde rock. Het album wordt 2003 gevolgd door (alweer) een coveralbum: 'Riffs'. Niet alleen maar covers zijn hierop te beluisteren. Ook opnieuw opgenomen klassiekers als: 'Caroline', 'Whatever you want' en 'Rockin' all over the world' sieren dit album.

Op 19 september 2005 brengt de band een nieuw album uit: 'The Party Ain't Over Yet'. De release van dit album wordt vergezeld van een wereldtournee. Bovendien wordt in 2005 het feit gevierd dat Francis en Rick elkaar veertig jaar geleden ontmoet hebben. Helaas wordt de tournee in december van 2005 onderbroken vanwege gezondheidsproblemen van Rick Parfitt. Aanvankelijk wordt keelkanker bij hem vermoed. Gelukkig blijkt dit allemaal erg mee te vallen. Het bleek geen kanker te zijn. De band speelde in 2006 op het Arrow Rock Festival in Lichtenvoorde.

In 2007 doen ze opnieuw Nederland aan en spelen ze op het Zwarte Cross fetsival 2007. In dat brachten ze ook het nieuwste album 'In Search of the Fourth Chord' uit.

Trivia:
Op zijn minst moesten de broers Rob en Ferdi Bolland achter hun oren hebben gekrabd: hun eigen song You're In The Army Now deed bij de release in 1981 nagenoeg niets. Toen een paar jaar later Status Quo dezelfde song uitbracht (nu onder de titel In The Army Now), werd de Bolland & Bolland compositie opeens een dikke hit in binnen- en buitenland.
Probeer ook de actZoeker
Nieuws over Status Quo

Zwarte Cross: van 1.000 naar 100.000 bezoekers
25-07-2007 Komend weekend vindt de 11e editie van het Zwarte Cross Festival plaats in het Achterhoekse Lichtenvoorde. Georganiseerd door de rockband Jovink & de Voederbietels. Dit jaar verwacht de organisatie meer dan 100.000 bezoekers te gaan trekken. ...lees meer
Status Quo , Ilse DeLange en Krezip op Zwarte Cross
04-06-2007 Status Quo, Ilse DeLange, Krezip en Di-rect staan dit jaar op het Zwarte Cross-festival. Het evenement vindt plaats vanaf 27 juli, in Lichtenvoorde. ...lees meer

Shows van Status Quo

geweest Alempop
geweest Arrow Rock Festival - 2006
Rockfestival
geweest Bospop 2010
geweest Concert for Diana
concert
geweest Pinkpop Classic 2007
festival
geweest Status Quo
Rock
geweest Zwarte Cross Festival 2007
festival

Status Quo - informatie, agendas, shows, nieuws


Status Quo lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2020 theAgenda.nl/HyperLeap