theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!
acts > groepen

Orpheo

De oorsprong van Orpheo ligt in 2001, toen Alban Tromp en David Marquart Scholtz samen muziek gingen maken, voortkomend uit hun gedeelde voorliefde voor progressieve en psychedelische rock. In de zoektocht naar een eigen stijl en sound werd de band versterkt door zangeres Wendelin Visser. Tijdens een jamsessie liepen ze Anne-Krijn Piersma tegen het lijf; hij nam vanaf dat moment de drums voor zijn rekening. David ontmoette kort daarna Rutger Vlek en deze completeerde de band als toetsenist.

In augustus 2002 gaf Orpheo haar eerste optreden, waarvan zowel de bandleden en het plubliek erg genoten. De band schreef zich in voor de “Rode Oortjes” wedstrijd in Groningen, via een wildcard werd de finale hiervan gehaald en Orpheo kwam als winnaar uit de bus. De volgende wedstrijd was de Grote Prijs van Groningen, hier behaalde Orpheo de 2e plaats (mei 2003).

In de zomer van 2003 nam de band haar eerste mini-CD op, genaamd “Songs of past days to come”. Vanaf dat moment trad Orpheo regelmatig op in Nederlandse zalen als Simplon, de Oosterpoort en Hedon, met onder andere de bands Nemesea, Antares, Splinter, Trisomy en Prey. Ook het aantal enthousiaste fans groeide gestaag.

De band besloot dat het tijd was voor de eerste full-length CD en het resultaat is het album “Echoes” (april 2005), dat verkrijgbaar is in verschillende platenzaken in Nederland en inmiddels wereldwijd wordt verkocht (Duitsland, Frankrijk, Zweden, VS, Canada, Japan).

Helaas besloot Alban tegen het eind van 2004 Orpheo dat hij geen deel meer wilde uitmaken van de band, en na een vriendschappelijk afscheid gingen Alban en Orpheo hun eigen weg. Vanaf januari 2005 werd de positie van bassist overgenomen door Gerard Wolters (ex-Quintessence, ex-Thirty7).

Na bijna een jaar in dienst van Orpheo te zijn geweest, liet Gerard echter weten dat hij niet langer zijn religieuze overtuiging kon combineren met het spelen in de band. In november 2005 besloot hij te vertrekken. De overige bandleden waren echter vastberaden en na een korte zoektocht vonden zij de getalenteerde Ruud Meijer, die vanaf januari 2006 de band compleet maakt.

De muziek van Orpheo kan het best worden omschreven als progressieve symfonische hardrock. De invloeden variëren van oude legendes als de Beatles, Pink Floyd, Queen en Yes tot hedendaagse helden als Dream Theater, Muse, The Flower Kings, Pain of Salvation en Ayreon. Vaak gebruikte beschrijvingen zijn bijvoorbeeld: bombastisch, eigenzinnig, dromerig en inventief. Orpheo probeert binnen de prog-scene nieuwe wegen in te slaan en zal haar luisteraars in de komende jaren blijven verrassen en imponeren.


Probeer ook de actZoeker
Shows van Orpheo


Orpheo - informatie, agendas, shows, nieuws


Orpheo lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2020 theAgenda.nl/HyperLeap