theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!
acts > groepen

Cappella Amsterdam & Akademie für Alte Musik Berlin o.l.v. Daniel Reuss

Cappella Amsterdam is in 1970 opgericht en heeft zich in de afgelopen jaren onder artistieke leiding van Daniel Reuss zowel in oude muziek als in het moderne en hedendaagse repertoire in Nederland een prominente positie verworven.
Het kamerkoor besteedt bijzondere aandacht aan Nederlandse componisten. Zo staan regelmatig werken van Sweelinck en Lassus op het programma en worden daarnaast moderne, vaak speciaal voor het ensemble geschreven composities uitgevoerd van onder meer Ton de Leeuw, Robert Heppener, Peter Schat, Klaas de Vries en Hans Koolmees.
Jan van Vlijmen componeerde in opdracht van Cappella Amsterdam Choeurs, vier koren uit zijn nieuwe opera Thyeste, die in regie van Gerardjan Rijnders en met medewerking van onder andere Cappella Amsterdam op 27 september 2005 in de Munt (Brussel) zijn wereldpremière beleefde.

Cappella Amsterdam werkte en werkt verder mee aan operaproducties zoals Marco Polo van Tan Dun (waarvan de cd met een Edison bekroond werd), Hier van Guus Jansen en Friso Haverkamp en met het Orkest van de Achttiende Eeuw o.l.v. Frans Brüggen aan Les Indes Galantes van Rameau en met het Radio Kamerorkest o.l.v. Micha Hamel aan Wet Snow van Jan van de Putte. Samen met Dansgroep Krisztina de Châtel heeft het koor een reeks voorstellingen Obscura gerealiseerd: een choreografie voor dansers en zangers met o.a. nieuwe muziek van Hans Koolmees.

Daarnaast is Cappella Amsterdam regelmatig te gast op Nederlandse festivals als het Holland Festival (vrijwel iedere editie sinds 2000), het Festival Oude Muziek in Utrecht en het Festival Musica Sacra in Maastricht. Op uitnodiging van de festivals Settembre Musica, La Folle Journée, Ars Musica en Berliner Festspiele heeft Cappella Amsterdam concerten verzorgd in Turijn, Nantes, Lissabon, Tokio, Brussel en Berlijn.
De veelzijdigheid van het koor komt ook tot uitdrukking in de regelmatige samenwerking met verschillende instrumentale ensembles, orkesten en koren als de Ebony Band, het Nieuw Ensemble, het Asko/Schönberg Ensemble o.l.v. Reinbert de Leeuw en Stephan Asbury, het Koninklijk Concertgebouworkest o.l.v. Nikolaus Harnoncourt, het Radio Kamerorkest o.l.v. Peter Eötvös, het Ensemble Intercontemporain o.l.v. Jonathan Nott, het Orchestra of the Age of Enlightenment o.l.v. Gustav Leonhardt, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Orkest van de Achttiende Eeuw ol.v. Frans Brüggen, het SWR Vokalensemble en het RIAS Kammerchor.Probeer ook de actZoeker
Shows van Cappella Amsterdam & Akademie für Alte Musik Berlin o.l.v. Daniel Reuss


Cappella Amsterdam & Akademie für Alte Musik Berlin o.l.v. Daniel Reuss - informatie, agendas, shows, nieuws


Cappella Amsterdam & Akademie für Alte Musik Berlin o.l.v. Daniel Reuss lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2020 theAgenda.nl/HyperLeap