theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!
acts > groepen

Van Dik Hout

Er zijn maar weinig Nederlandse bands die meteen de top halen en daar niet meer weggaan. Van Dik Hout is een van die weinige bands. Met de debuutsingle Stil In Mij ging Nederland in ’94 direct overstag en sindsdien is Van Dik Hout niet meer weg te denken.

Als je denkt aan een authentieke Van Dik Hout gitaarplaat dan denk je aan de eerste twee albums Van Dik Hout en Vier Weken. Het is het energieke en ietwat rauwe geluid van die albums waardoor de groep in de armen wordt gesloten.

Een MTV Local Award, de prestigieuze Zilveren Harp, een debuutalbum dat zestig weken in de albumlijst verblijft en de hitsingles Alles Of Niets en Meer Dan Een Ander. Een betere start is niet denkbaar. Dat Van Dik Hout in staat is het albumgeluid te vertalen naar het podium blijkt in ’95 als de groep zijn opwachting maakt op het hoofdpodium van Pinkpop en daar voor het oog van Nederland laat zien wie ze zijn. Alle concerten die dan volgen zijn lang vantevoren uitverkocht.

Naast de singles Mijn Held Zijn en Met Andere Ogen, beide afkomstig van Vier Weken, staat ’96 in het teken van de optredens. Van Dik Hout doet alle bekende podia in Nederland aan, speelt op Parkpop in Den Haag en verzorgt twee keer het voorprogramma van Bon Jovi. Ook Lowlands wordt aangedaan en dat concert groeit uit tot een legendarisch optreden, zeker als de band samen met Herman Brood het bloedstollend mooie Pijn voor het eerst ten gehore brengt.

Bovendien wordt het op Lowlands opgenomen Laat Het Los als single uitgebracht. Het is niet meer dan logisch dat Van Dik Hout in ’96 voor het eerst een TMF Award wint voor Beste Rockgroep Binnenland; een prestatie die de groep overigens vier keer op rij evenaart. Terwijl Van Dik Hout en Vier Weken nog in de vaderlandse albumlijst staan, verschijnt vooruitlopend op het nieuwe album Kopstoot Van Een Vlinder in ’97 de single De Zon Achterna. Ook het derde album wordt een groot succes en dat jaar in de categorie Beste Album Binnenland beloond met een prestigieuze Edison. De singles Voel Dat Ik Leef, Pijn en Zenderruis & Testbeeld bevestigen het gelijk van de jury.

Van Dik Hout blijft touren en wordt overladen met prijzen: De Annie Romeijn Verschoor Prijs, weer een TMF Award Beste Rockgroep Binnenland en een Hitkrant Award voor Beste Rockgroep. Een jaar later kunnen de leden een derde TMF Award, een tweede Hitkrant Award en een Edison Award op de overvolle schoorsteenmantel bijzetten. Maar ’98 is niet alleen het jaar van de prijzen, het optreden op Pinkpop en de single De Keuzes Die Je Maakt, want weer weet Van Dik Hout geschiedenis te schrijven met een unieke samenwerking.

In 2001 is de indrukwekkende levensloop op passende wijze muzikaal verwoord op het dubbelalbum Het Beste Van 1994-2001, een album dat wekenlang tot de drie best verkochte albums van Nederland heeft behoord en de singles Alles Of Niets en Alle Duizend Redenen voortbrengt. Het Beste Van 1994-2001 is ook een album waarmee Van Dik Hout een deur achter zich heeft dichtgedaan. ‘We zijn nu bij het eerste hoofdstuk van deel 2 aangekomen. We hebben de deur achter ons dichtgedaan en zijn in een andere ruimte beland. Nu gaan we kijken wat daar allemaal gaat gebeuren. Als band zijn we allesbehalve beginnend, maar we hebben wel een blanco muzikaal gevoel.’


Zie ook:
Prijzen - Toegekend:
» De Zilveren Harp (1994)
Probeer ook de actZoeker
Nieuws over Van Dik Hout

Van Dik Hout op Haagse Koninginnenach
17-03-2006 De succesvolle band Van Dik Hout en het hiphopduo Pete Philly Perquisite zijn dè grote publiekstrekkers. ...lees meer

Shows van Van Dik Hout

geweest Amsterdam Uitmarkt 2011
uitmarkt
geweest Bevrijdingsfestivals
geweest Circus Request
geweest De Ronde om Texel 2007
sport evenement
geweest De Dijk, Rowwen Hèze, Van Dik Hout
geweest Dutch Valley
festival
geweest Haagse KoninginneNach - 2006
geweest Het Bevrijdings Festival Overijssel 2006
bevrijdings festival
geweest Het Vlaardingen Festival
festival
geweest Huntenpop 2004
popfestival
geweest Indian Summer Festival 2004
muziek en dance festival
geweest Kasteelfeesten Wijchen 2008
geweest Koninginnedag 2009: Museumplein
koninginnedag
geweest Koninginnedag Museumplein Amsterdam 2007
koninginnedag event
geweest Leef!
geweest Libelle Zomerweek 2009
beurs
geweest Multipop 2008
geweest Nederland Muziekland
geweest Oranjenacht
koninginnedag event
geweest Paaspop 2006
Popfestival
geweest Paaspop 2004
paaspop festival
geweest Paasrock 2007
festival
geweest Schollenpop 2008
geweest Theaterconcert
Theaterconcert
geweest Uit Groningen ‘08/’09
uitmarkt
geweest Van Dik Hout
geweest Van Dik Hout
geweest Van Dik Hout 25 jaar
Pop, Rock

Van Dik Hout - informatie, agendas, shows, nieuws


Van Dik Hout lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2020 theAgenda.nl/HyperLeap