theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!
acts > groepen

Brokstukken

Arjan Smit, Chris King Perryman en Korneel Evers groeiden op in respectievelijk het veilige Streefkerk, het sfeervolle Amsterdam en het nuchtere Wierden.

Via omwegen en met een gezonde dosis geluk kwamen zij elkaar tegen op de acteursopleiding van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. In het tweede jaar speelden zij met hun klas een voorstelling op een theaterfestival in het Tsjechische Brno. Arjan, Chris en Korneel deelden daar een hotelkamer. In die hotelkamer ontstond ‘Brokstukken’.

Drie jongemannen, die ogenschijnlijk niets met elkaar gemeen hadden, werden vrienden met een gezamenlijke missie: samen een groep oprichten.

Na de opleiding hebben ze alle drie als acteur bij verschillende theatergezelschappen gespeeld. Buiten de gebruikelijke afspraken in de kroeg, waren hun theatrale wegen gescheiden, totdat zij in 2004 in de voorstelling I.N.R.I van de Bloeiende Maagden speelden. Nu waren de drie jongemannen weer een gezamenlijke ervaring rijker.

Een ervaring die het laatste zetje in de rug was om de stap te nemen, om een repetitielokaal te zoeken en een voorstelling te maken. Met zijn drieën.

Het cabaret van de drie heren van Brokstukken is een mengeling van fysieke humor, liedjes en theatrale scènes. Zij proberen het publiek naar zich toe te trekken, zonder dat ze hen continu direct aanspreken. Verfrissend, snel, brutaal, absurd en muzikaal.

Brokstukken stond in februari 2005 in de finale van het 27e VARA Leids Cabaretfestival, waarna zij met de andere finalisten op tournee zijn geweest.

In het seizoen 2005-2006 touren de heren door het land met Cabarestafette-voorstellingen en spelen zij ook vaak duo-avonden met Katinka Polderman.


Zie ook:
Overige:
» Korneel Evers
» Arjan Smit
» Chris King Perryman
Probeer ook de actZoeker
Shows van Brokstukken

geweest Amsterdam Uitmarkt 2009
uitmarkt
geweest Best of Brokstukken
geweest Brokstukken
Cabaret
geweest Cabaretfestivalwinnaars 2004-2005
geweest Doggy Punch
cabaret
geweest Heavy Balls
geweest Rode Dwerg
theater
geweest Three Times A Lady

Brokstukken - informatie, agendas, shows, nieuws


Brokstukken lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2020 theAgenda.nl/HyperLeap