theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?


service
Zoek!
acts > groepen

Carmen Gomes Inc.

Carmen Gomes is in staat de stukken die zij kiest op onnavolgbare wijze te zingen en te vervolmaken, door haar persoonlijke ‘je ne sais quoi’ eraan toe te voegen.

In elke interpretatie van de grotendeels door haar of haar bandleden geschreven composities, pikt zij ongrijpbare momenten uit. Ze wordt gerekend tot een van Nederlands grootste jazztalenten en maakte al zeven cd’s, die lovende perskritieken ontvingen.

‘Gomes heeft een bevallige, bluesy stem, die balanceert tussen sensuele overgave en beheersing,’ schreef Erik van den Berg in de Volkskrant. Maar ook internationaal kreeg ze lof: ‘Pure toegankelijke jazz met een bluesy feeling waar je kippevel van krijgt’, schreef Peter Nørgaard van Ekstra Bladet uit Denemarken.

In 1993 won Carmen Gomes de Singer of the Year Award bij het Concours van het Breda Jazz Festival, dat bovendien werd gewonnen door haar band. Ze behaalde in 1994 de eerste plaats op het Nederlands Jazz Vocalisten Concours. In de jaren daarna maakte ze opnames met het Metropole Orkest, speelde op het North Sea Jazz Festival, en trad onder meer op met Louis van Dijk.

De groep bestaat uit Folker Tettero (gitaar). Zijn eigenzinnige gitaarspel is doordrongen van blues met funky elementen met een doordacht eigentijds en origineel geluid. Peter Bjørnild (contrabas) is afkomstig uit Denemarken.

Hij was oorspronkelijk klassiek bassist, maar verloor zijn hart aan de jazz. Hij speelde onder anderen met Ed Thigpen, Thad Jones en Bennie Wallace. Marcel van Engelen (drums) speelde met Mark Murphy, Lee Konitz en Toots Thielemans. Hij bepaalt op subtiele wijze de ritmische wendbaarheid van dit ensemble.

De muziek is te omschrijven als ‘soul jazz with a blues flavour’. Gomes heeft een onmiskenbaar gevoel voor de blues. De soul die zij in haar stem weet te leggen doet herinneren aan Amerikaanse grootheden uit de jazz, zonder er de vinger op te kunnen leggen welke dat nou ook alweer waren.

Het melodische jazzy geluid wordt regelmatig van impulsen voorzien door nu eens bluesy en dan weer funky elementen. Dit alles wordt op zeer soulvolle wijze over het voetlicht gebracht.

Carmen Gomes Inc. is een bijzondere band die al sinds 1993 in vrijwel dezelfde samenstelling professioneel aan de weg timmert. Dat duidt op een onbegrensde liefde voor deze muziek en een grote integriteit.

Solistisch sterk en toch op zoek naar eenheid, zijn de vier musici in staat om elk muzikaal gegeven aan te grijpen en om te vormen tot het unieke geluid dat de band eigen is."
Probeer ook de actZoeker
Shows van Carmen Gomes Inc.

geweest Carmen Gomes Inc.
Jazz/Blues
geweest Carmen Gomes Inc.
Concert
geweest Everyday I have the Blues
Jazz/Blues
geweest Fever
geweest Forbidden Fruit - een ode aan Nina Simone
Jazz
geweest Somebody to Love
geweest Travelling Blues

Carmen Gomes Inc. - informatie, agendas, shows, nieuws


Carmen Gomes Inc. lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Zeer licht en luchtig interieurHotel Tapperij de PoshoornDisney's The Lion KingBrabants Historisch Informatie Centrum

• Karsu
• De Dijk
 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren  
© Copyright 2003-2018 theAgenda.nl/HyperLeap