theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?


service
Zoek!
acts > groepen

Brussels Jazz Orchestra

België
Type: Performance > Muziekgroep
Genres: Jazz
Op initiatief van de Vlaamse jazzmusici Frank Vaganee, Marc Godfroid en Serge Plume werd in maart 1993 het Brussels Jazz Orchestra opgericht. Zij wilden aanvankelijk, na het wegvallen van het BRT-Jazzorkest, nieuwe professionele kansen bieden aan vertolkers, componisten en arrangeurs. Het is dan ook één van de grote doelstellingen van het Brussels Jazz Orchestra om Vlaams repertoire en Vlaamse solisten te promoten. Tien jaar later kan men zeggen dat het BJO haar originele doelstellingen met verve behaald heeft.

Onder de artistieke leiding van Frank Vaganée heeft het orkest zich tot een internationaal toporkest weten te ontplooien. Hét bewijs daarvan is de eerste transatlantische concertreis met als bestemming New York die in januari 2001 plaatsvond. Het BJO concerteerde er op de jaarlijkse conferentie van de International Association of Jazzeducators, een conferentie waar de internationale jazzindustrie in al haar aspecten vertegenwoordigd is.

Het BJO maakt er een traditie van om internationale jazzartiesten uit te nodigen.

De ambities van het BJO naar de toekomst toe uiten zich op allerlei vlak: het BJO wil zich verder manifesteren op internationale podia, het wil als eerste jazzensemble structurele overeenkomsten met binnenlandse concertpodia aangaan en in die hoedanigheid twee maal per jaar een internationale jazzartiest aan het Vlaamse publiek voorstellen en wil nauw blijven samenwerken met Vlaamse jazzmusici, jazzcomponisten, -arrangeurs en -solisten. Het BJO wordt sinds 1999 structureel erkend en gesubsidieerd door de Vlaamse Gemeenschap.


Zie ook:
Leden:
» Frank Vaganee
Probeer ook de actZoeker
Shows van Brussels Jazz Orchestra


Brussels Jazz Orchestra - informatie, agendas, shows, nieuws


Brussels Jazz Orchestra lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Zeer licht en luchtig interieurHotel Tapperij de PoshoornDisney's The Lion KingBrabants Historisch Informatie Centrum

• Karsu
• De Dijk
 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren  
© Copyright 2003-2018 theAgenda.nl/HyperLeap