theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!
acts > groepen

yellowcard

Yellowcard is tevreden
Gepubliceerd op dinsdag 17 augustus 2004
*
Officiële website

Een punkband à la Sum 41 met een violist in de gelederen? Dat klinkt op het eerste gehoor als een moeilijke combinatie. De Amerikaanse formatie Yellowcard heeft er wel een belangrijke troef mee in handen.

Sean Mackin is in een goede bui, net als de andere vier mannen van Yellowcard. Het collectief is neergestreken Amsterdam, bekend om z’n vrije drugsbeleid, iets wat ze in een strenge staat als Florida niet gewend zijn.

Dat betekent dus een ontdekkingstocht langs de coffeeshops, “Zoiets moet je beleven en ervan genieten” zegt een in redelijke nuchtere staat verkerende Sean, de violist van de punkband die vaak als een buitenbeentje in de muziek gezien wordt.”Een vreemd verschijnsel, die viool? Nee hoor. De viool wordt door ons gebruikt als ritme-instrument. Het is voor Yellowcard juist een manier om zich te onderscheiden” aldus de woordvoerder van de formatie.

De leden van Yellowcard ontmoetten elkaar op de highschool in Jackson, Florida. Ryan, Ben, Longineu en Alex hadden een bandje, geformeerd op de performing arts school die ze allevier bezochten. “Iedereen op die school was op een bepaalde manier met kunst bezig. Ik speelde viool in het schoolorkest, maar hield veel van punkrock. Ik leerde een paar gitaarriffs en als uitdaging speelde ik een keertje mee in de band van m’n vrienden. Dat beviel zo goed dat ik bij Yellowcard ben blijven hangen”, aldus Sean.

Goede vrienden
Van het een kwam het ander. Yellowcard was al snel een sensatie in Florida en speelde daar alle zalen plat. Vanuit de garages belandde het vijftal op de grote podia en van Florida was de stap naar Californië – waar de groep tegenwoordig woont - geen grote stap.

Van daaruit begon de veroveringstocht van de band. Vanuit Amerika is de stap naar Europa nu gezet en aanstaand weekend treedt de band aan op Lowlands.

Sean en zijn mannen zijn dik tevreden: “We laten het succes lekker over ons heen komen, maar gaan er ook niet van naast onze schoenen lopen. Yellowcard staat voor vijf goede vrienden die samen succes hebben. In Amerika vergelijken de critici ons al met Foo Fighters en Green Day. Goed toch? Zo’n compliment daar kan iedere beginnende band mee leven”.

En dan de cd Oceans Avenue. Op het eerste gehoor een feestelijk plaatje, maar dat verandert zodra je de teksten wat dieper analyseert. Die zijn erg persoonlijk en betreffen serieuze zaken als familierelaties en het maken van keuzes in je leven.

Sean is blij met de keuze van de band voor Capital Records als label. “Die sprak ons meteen aan omdat ze onze visie goed door hadden. Ook konden ze onze mentaliteit wel waarderen. Yellowcard is een band die hard voor z’n geld wil werken en voor wie muziek maken voorop staat. Dat betekent zoveel mogelijk optredens. We mogen tevreden zijn. Er zijn in Amerika al driehonderd duizend albums van ons verkocht en we hebben daar al 300 avonden op het podium gestaan. Laat ons maar lekker op deze voet doorgaan. Daar voelen we ons helemaal goed bij”.

Anneke RuysProbeer ook de actZoeker
Shows van yellowcard

geweest Groezrock 2012
geweest New Found Glory + support
Punk - Hardcore
geweest Yellowcard

yellowcard - informatie, agendas, shows, nieuws


yellowcard lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2020 theAgenda.nl/HyperLeap