theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?


service
Zoek!
acts > groepen

Tango El Gancho o.l.v. Marjon Reinders & Mark Soekarjo

Mark Soekarjo en Marjon Reinders dansen sinds 1990 samen. Beiden zijn ze tangopioniers. Marjon richtte in 1988 met Rob Zwitserlood El Gancho op en geeft daar sindsdien les. Mark stichtte in 1991 in Lausanne (Zwitserland) de Ecole de Tango Lausanne en gaf daar les tot zijn terugkeer naar Nederland in 1994. Sindsdien geeft hij met Marjon les in Utrecht.

Marjon leidt de tangoschool sinds de oprichting, eerst met Rob, later met Rob en Mark. Marjon en Mark vormen sinds 1998 het dagelijk bestuur van El Gancho.

Beiden hebben samen en apart les gehad van vrijwel alle grote Argentijnse maestro's, als Antonio Todaro, Pepito y Suzuki, Roberto y Vanina, Gustavo Naveira, Eduardo Arquimbau, Tete, Pablo Veron en Rodolfo en Maria Cieri. Deels in Nederland, deels in Frankrijk, Zwitserland. Marjon en Mark zijn in 1994 en in 1996 in Buenos Aires geweest, waar ze veel les hebben genomen maar ook hebben opgetreden en les gegeven hebben.

Mark en Marjon waren in Zwitserland solopaar in 'Buenos Aires Tango', met Daniela Arcuri en Armando Orzuza (1991). Daarnaast hebben ze workshops gegeven op diverse grote festivals in Frankrijk, Hongarije en Zwitserland.

Mark is de initiator van Les Tangofolies de Lausanne en diverse Europese docentenontmoetingen.

Hun dansen kenmerkt zich door een grote concentratie op elkaar, met snelle passen die schijnbaar moeiteloos gaan. Hun optredens zijn vrijwel altijd geïmproviseerd om zo dichter bij elkaar en bij de muziek te blijven. Daarmee drukken zij het wezen uit van wat Argentijnse tango voor hen is, namelijk "een liefdesgeschiedenis in drie minuten". De sterke emotionaliteit en soms explosieve spanning die hun dansen bepaalt delen zij graag samen met hun publiek en hun leerlingen.

De basis van hun lessen is het spelen met passen en muziek, het spelen met de danspartner en met de andere paren op de vloer. Techniek van beweging en leiden en volgen passen zij zo in in het plezier in de dans en in elkaar.Probeer ook de actZoeker
Shows van Tango El Gancho o.l.v. Marjon Reinders & Mark Soekarjo


Tango El Gancho o.l.v. Marjon Reinders & Mark Soekarjo - informatie, agendas, shows, nieuws


Tango El Gancho o.l.v. Marjon Reinders & Mark Soekarjo lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Zeer licht en luchtig interieurHotel Tapperij de PoshoornDisney's The Lion KingBrabants Historisch Informatie Centrum

• KOVACS
• Soulfly
 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2018 theAgenda.nl/HyperLeap