theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?


service
Zoek!
acts > groepen

De Vliegende Panters

De Vliegende Panters zijn Rutger de Bekker, Diederik Ebbinge & Remko Vrijdag.

In 1995, het jaar dat ze afstudeerden op de Akademie voor Kleinkunst in Amsterdam, wonnen zij de Wim Sonneveldprijs. Hekwerk Theaterprodukties nodigde De Vliegende Panters uit om bij dit impresariaat te komen.

Vervolgens gingen ze aan hun eerste avondvullende voorstelling werken onder regie van Ruut Weissman. 'SEX' was het resultaat en sloeg, bij zowel pers als publiek, in als een bom. Twee seizoenen lang werd met dit programma met succes door het drietal langs de diverse theaters gereisd. De tournee werd besloten met een tv-registratie door de VARA in maart '98.

Opvolger HYPE (regie Ruut Weissman) was op alle fronten zo mogelijk nog succesvoller. Première in oktober 1998 in het Nieuwe de la Martheater in Amsterdam. Een uitverkochte tournee langs de grote zalen gevolgd door een integrale tv-registratie. En, na zo'n tweehonderdzeventig shows, een voorlopig hoogtepunt middels een optreden in het Koninklijk theater Carré in december 2000. Twee avonden tot de nok toe gevuld met een uitzinnig publiek.

In september 2002 heeft uitgeverij Thomas Rap een boekje met de teksten van SEX & HYPE uitgeven.

Tijd om op de lauweren te rusten namen de heren niet want er werd alweer driftig geschreven aan een TV-serie. Van maart t/m juli 2001 waren de opnames van 'Daar Vliegende Panters' in volle gang. De negendelige serie is vanaf oktober van dat jaar wekelijks uitgezonden bij de VARA en in 2002 alweer herhaald. Een CD met de liedjes uit deze serie is in november 2001 uitgekomen. De gehele TV-serie is tevens op video en DVD verkrijgbaar. Door de TV-serie is er een hitsingle uitgekomen. "Houdoe" scoorde zeer hoog op de Nederlandse hitlijsten.

Na al deze TV-avonturen werd het weer tijd voor een nieuw theaterprogramma. Vanaf voorjaar 2002 zijn de mannen begonnen met try-outs voor hun nieuwe theatervoorstelling "De Grote Drie" (regie Ruut Weissman)
Deze voorstelling is op donderdag 26 september 2002, wederom in het Nieuwe de la Martheater in Amsterdam, in première gegaan. Dachten ze dat na 'HYPE' de recensies niet succesvoller konden zijn; blijken de dames en heren recensenten toch nog meer supperlatieven gevonden te hebben. Krantenkoppen - met o.a. 'Vliegende Panters: griezelig goed' en 'Vliegende Panters denderen door'- liegen er niet om.

Trivia:
De Vliegende Panters laten het publiek gieren van het lachen. De meeste nummers worden niet alleen door applaus beloond, maar ook met gejuich en gejoel, iets wat je maar zelden meemaakt in het theater.
Probeer ook de actZoeker
Shows van De Vliegende Panters


De Vliegende Panters - informatie, agendas, shows, nieuws


De Vliegende Panters lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Zeer licht en luchtig interieurHotel Tapperij de PoshoornDisney's The Lion KingBrabants Historisch Informatie Centrum

• KOVACS
• Soulfly
 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2018 theAgenda.nl/HyperLeap