theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!
acts > groepen

Duvelduvel

Binnen de Nederlandse hiphopscene is DuvelDuvel inmiddels een waar fenomeen. Rein de Vos, Duvel en Supahdupa worden gehaat en geprezen en dat terwijl bijna niemand de ware identiteit van dit illustere drietal kent. Bekend is dat hun hoofdkwartier ‘de Apenrots’ zich ergens in Rotterdam bevindt. Sinds 1998 is vanuit die plaats al een vijftal albums de wereld ingestuurd. Deze waren stuk voor stuk gratis te downloaden (inclusief artwork) op www.duvelduvel.com.

De eerste release, Rijmpappie Nr. 1 (1998), is inmiddels voor de ingewijden een klassiek album. Hierna volgen nog 'De Koptheorie' (1999), 'TiTaTo' (2000), 'Van Aap naar Primaat' (2002) en 'De Waarheid' (2003). De eigenzinnige stijl van de beats en vooral het taalgebruik van het drietal is inspirerend voor een selecte groep connaisseurs. Zo kan Duvelduvel op de bewondering en het respect rekenen van artiesten als Opgezwolle, Extince en Raymzter. Vooral de leden van Opgezwolle maken er geen geheim van grote fans van DuvelDuvel te zijn. Het wederzijdse respect resulteert in 2002 in het album 'Opgeduveld', een samenwerking tussen de groepen die in eerste instantie enkel voor het internet bedoeld is, maar al snel door TopNotch wordt opgepikt. In 2003 verschijnt er een limited edition –genummerd en gesigneerd- van dit album. Inmiddels zijn de eerste exemplaren hiervan al op veiling-website Ebay gesignaleerd. De plaat is zeer gewild, niet in de laatste plaats vanwege de uitzonderlijke hoes; een design van het Utrechtse ontwerp/reclame bureau Hotel, ook verantwoordelijk voor de unieke hoes van het album Aap-o-Theek. Volgens TopNotch platenbaas Kees de Koning de duurste hoes in de geschiedenis van de Nederlandse muziekindustrie, volgens mensen die er verstand van hebben in elk geval de mooiste.

In 2004, het jaar van de aap, verschijnt dan eindelijk het eerste fysieke DuvelDuvel album; Aap-O-Theek. Het beschrijven van de muziek op Aap-O-Theek is volkomen zinloos. De muziek van Duvelduvel laat zich niet in woorden vangen. Je bent er bezeten van, of je haat het. Er lijkt geen tussenweg te bestaan. Naast Duvel zelf, tekenen ook Delic (Opgezwolle) en zijn stadsgenoot Kubus voor een aantal producties op dit album. Verder zijn er gastrollen weggelegd voor de Rotterdamse old school legende Blonnie B (volgens de kenners de eerste Nederlandstalige rapper) en de nieuwste aanwinst van de Apenrots; Jawat. Met de single Wie Is Ut?, door Habbekrats voorzien van een originele, geestige videoclip, lukt het Duvelduvel zowaar om een wat groter, mainstream-publiek te pleasen. Maar uiteindelijk is en blijft Aap-o-Theek een album voor de fijnproever.

In 2005 wordt Rein de Vos op non-actief gezet. Inmiddels is hij zijn eigen groep gestart: Audio Elixer.
Deze toestanden zijn duidelijk te volgen in de hiphopfilm Dutch Touch.

In 2007 lijkt het er even op dat DuvelDuvel er mee stopt. Op internet staat een onduidelijke boodschap waarop Duvel verklaart de muziekindustrie zat te zijn.

Uiteindelijk blijkt dat Duvel ontevreden was met zijn label Top Notch en het gebrek aan waardering dat hij kreeg van o.a. Jawat.
De problemen met het label werden opgelost en het nieuwe album 'Puur Kultuur' verscheen in 2007 op Top Notch. DJ Dion is inmiddels vast lid van de groep geworden.


Zie ook:
Overige:
» Typhoon
» Opgezwolle
Probeer ook de actZoeker
Shows van Duvelduvel

geweest Bazar Curieux 2007
geweest Buiten westen
geweest Don't forget Gaza Benefietconcert
geweest Double Talk 11
Hiphop - Rap
geweest Duvelduvel
Hiphop - Rap
geweest Duvelduvel presented by Lock & Load
Hiphop
geweest Duvelduvel, Salah Edin, Winne, Reggy Lines
Hiphop - Rap
geweest Hiphop in DukeTown
hiphop reggae
geweest Meet the Streets 2007
geweest Metropolis 2007
geweest Rockit Open Air 2007
festival
geweest ROTTZ tour
geweest Smoelwerk
Hiphop
geweest Splash Festival
Hiphop - Rap

Duvelduvel - informatie, agendas, shows, nieuws


Duvelduvel lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap