theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?


service
Zoek!
acts > groepen

Pra˛ák Quartet

Het Pra˛ák Quartet werd in 1972 opgericht door vier studenten van het Praags Conservatorium. Al snel verwierf het kwartet grote publieke belangstelling.

In 1974 won het kwartet de eerste prijs op het kamermuziekfestival van het Praags Conservatorium. De internationale doorbraak kwam een jaar later met de deelname aan het Praags Muziek Festival. In 1978 won het Pra˛ák Quartet de Grand Prix op het strijkkwartetconcours in Evian (Frankrijk) en tevens de speciale prijs van Radio France voor de beste opname tijdens dit concours. Ook daarna won het kwartet verschillende prijzen op Tsjechische muziekconcoursen, waaronder de Grand Prix op het Internationale Strijkkwartet Concours van 1979 in Praag. Vanaf die tijd rekent men het Pra˛ák Quartet tot een van de vooraanstaande strijkkwartetten ter wereld. In september 1999 kozen de bezoekers van het Internationale Strijkkwartetten Festival in Dortmund uit de 33 deelnemende kwartetten het Pra˛ák Quartet als allerbeste uit.
Het kwartet geeft concerten over de hele wereld, jaarlijks twee tournees door Noord Amerika en Canada. Het is te gast op alle belangrijke festivals in Europa.
Naast diverse radio-opnamen in Frankrijk, Duitsland, Nederland en Tsjechië, heeft het Pra˛ák Quartet talrijke plaatopnamen gemaakt bij Supraphon, Panton, Orfeo, Ottavo, Bonton en Nuova Era. Momenteel is het kwartet exclusief verbonden aan Praga. Bij dit label verschenen tot op heden 42 cd’s die alle werden bekroond. De complete Beethoven strijkkwartetten zijn in 2005 verschenen.
Met Pavel Hula (ex– Kocian Quartet) als primarius zet het Prazak Quartet haar glansrijke carrière voort, nadat Vaclav Remes terug moest treden wegens gezondheidsredenen in april 2010. Pavel Hula en het Prazak Quartet werken reeds sinds tientallen jaren samen.


Probeer ook de actZoeker
Shows van Pra˛įk Quartet


Pra˛ák Quartet - informatie, agendas, shows, nieuws


Pra˛įk Quartet lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Zeer licht en luchtig interieurHotel Tapperij de PoshoornDisney's The Lion KingBrabants Historisch Informatie Centrum

• Karsu
• De Dijk
 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren  
© Copyright 2003-2018 theAgenda.nl/HyperLeap