theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!
acts > groepen

Amstel Saxophone Quartet

Het meest kleurrijke saxofoonkwartet ter wereld, dat is het Amstel Quartet. Oude muziek, nieuwe muziek, populaire muziek, wereldmuziek, niets is Remco Jak, Olivier Sliepen, Bas Apswoude en Ties Mellema te gek.

Op één voorwaarde: de muziek die het Amstel Quartet speelt is goede muziek, pakkende muziek, gebracht op een manier die de muziek aanvult, verrijkt, verheldert. Technische beperkingen bestaan daarbij niet en muzikale grenzen zijn er alleen maar om te overschrijden.

Het heeft het viertal wereldwijd een grote schare bewonderaars opgeleverd. Logisch, een optreden van het Amstel Quartet is als een popconcert. Veel energie, oprecht contact met het publiek en altijd even opwindende als ontroerende muziek.

De programma’s van het Amstel Quartet zijn daarbij steeds verrassend, enerverend, leerzaam, vernieuwend en swingend. Natuurlijk is de saxofoon een jong instrument en het saxofoonkwartet vooral een ensemble van de twintigste en eenentwintigste eeuw, maar Bach zou zijn hoed afnemen als hij het Amstel Quartet zijn werk hoort spelen. Dat deden hedendaagse componisten als György Ligeti, Philip Glass, Michael Nyman, Peteris Vasks en Arvo Pärt immers ook al.

En het is niet voor niets dat artiesten uit andere disciplines of zelfs uit andere culturen graag samenwerken met het kwartet. Dans, mime, theater, toneel, film, een tablaspeler uit India, het kan allemaal zolang het maar recht doet aan de muziek die het kwartet speelt.

De kracht van het Amstel Quartet is de individuele klasse die gezamenlijk veel meer is dan de som der delen. Het viertal vond elkaar in 1997 na een tournee met het Nationaal Jeugd Orkest en uit de bron van die eerste klik groeide een snelstromende rivier. Virtuositeit, grensverleggende artisticiteit en een ongekend doorzettingsvermogen zijn sindsdien de kernwoorden. Zo kwam baritonsaxofonist Ties Mellema helemaal terug op niveau en verder na een ernstig ongeluk met zijn rechterhand en won hij in 2010 zelfs de Nederlandse Muziekprijs.

Ook het Amstel Quartet als geheel valt regelmatig in de prijzen. De Concert Artists Guild Management Award, De Kersjes Prijs, het Gaudeamus Vertolkers Concours, het zijn slechts een paar palmares die de richtingaanwijzers vormen naar de internationale erkenning die het kwartet mag beleven. Daarom blijft het viertal met originele cd’s, een sprankelende eigen serie in het Amsterdamse Felix Meritis, optredens in prachtige zalen als het Concertgebouw, de Philharmonie in Luxemburg, Carnegie Hall in New York en uitgebreide tournees door Europa, Rusland, het Midden Oosten, China, Japan en de Verenigde Staten als een volmaakte eenheid de liefde voor de saxofoon en de ongekende veelzijdigheid van het saxofoonkwartet uitdragen.Probeer ook de actZoeker
Shows van Amstel Saxophone Quartet


Amstel Saxophone Quartet - informatie, agendas, shows, nieuws


Amstel Saxophone Quartet lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2020 theAgenda.nl/HyperLeap