theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?
wat
 cultuur
    andere
    architectuur
    blues
    cabaret
    concert
    dans
    debat
    design
    expo's
    fashion
    festivals
    filmfestivals
    historie
    jazz
    jeugd
    klassiek
    lezing
    literatuur
    musea
    musicals
    opera
    rondleiding
    symposium
    theater
    variete
  doen
  expositie
  familie
  piano
  spannend
  uitgaan
  verwennen
  wegwezen
  welzijn

waar
wanneer

nieuws
interviews

hot events
hot locaties
hot acts
• personen, groepen, artefacts
hot cities
genres
zoeken
mijn instellingen

service
Zoek!

Together Pangea

Amerikaanse garagerockband met steengoeie liedjes

(Alternative)
cultuur>concert
Together Pangea is een band die zich sinds het prille begin in 2010 blijft ontwikkelen en bij elke release nieuwe invloeden toevoegt aan hun nummers.

Wie anno 2011 zou voorspellen dat de band in 2019 een EP zou uitbrengen waarop een zwoele saxofoonsolo te horen zou zijn zou voor gek zijn versleten maar op Dispassionate doen de Amerikanen het wel. En zo raar is het ook niet aangezien Together Pangea eigenlijk gewoon een band met goede liedjes is.

Het maakt niet uit of die nou knetterhard en licht ontvlambaar zijn zoals op debuut Living Dummy en opvolger Baddillac of dat ze doorspekt zijn met 60’s surf en girlgroup harmonieën zoals op Bulls And Roosters en dus de recente Ep’s Dispassionate en Non-Stop Paranoia die op zijn beurt weer zwaar leunt op synthesizers. De Pangea-aanpak levert in elk geval heel veel topsongs op.

Together Pangea pakt de alternatieve surfsound van The Pixies en Dead Kennedys, de veelzijdigheid van The Clash, de muur van geluid waar Phil Spector een patent op had, de 80’s synths van Depeche Mode en de punk van The Ramones en weet er wonderwel een sound van te creëren die coherent is en bovendien helemaal van nu.

Een band die “urgentmet dikke letters in hun mission statement kan opnemen. Vanavond in Enschede hebben ze echter maar 1 missie en dat is de zaal plat spelen. Want live is de band misschien nog wel beter dan op plaat en dat is in het geval van Together Pangea een prestatie te noemen. Lang verhaal kort: GAAN!


Support: Pronk
De mannen van Together Pangea are in for a surprise en als je zo snugger bent om bij deze avond aanwezig te zijn dan jij ook want Pronk doet deze avond de warming up. In deze eerste zin zit nu al meer steenkolen Amerikaans dan in het hele repertoire van Pronk die trouw is aan zijn Sallandse roots en dat ga je verdomme horen ook.

In november komt het debuut van Pronk uit, vol onstuimige rock en alle nummers vakkundig zelf in elkaar geflantst al liet Pronk het drummen over aan Henk Jonkers (o.a. Fatal Flowers, Hallo Venray), opper-rammelaar en meester in de oenka boenka. De rest van de band bestaat uit Seb Dokman (Paceshifters) en Gerben Bielderman (ex-Pauw).

In het dagelijks leven rampetampt Pronk met de band Bökkers al jaren de planken uit de vloer met feestelijke, volkse rock en roll in moerstaal. Deze avond ontpopt hij zich als stralend middelpunt en niet alleen boven het urinoir. Pronk komt nummers van het nog te verschijnen debuut spelen en het geluid is geïnspireerd door onder andere muzikale jeugdliefdes als Motorhet, Stoons, Ramoons of Iesiediesie. Komen, pils in de knuist en kijken. De rock & roll dut de rest.

mettogether PANGEA,  Pronk
prijs€19,00
wwwBezoek website Together Pangea

prijzen: €19,00


together PANGEA
together PANGEA

wnnr

Agenda van Together Pangea

 toekomst  geweest 

Zie 'geweest'

Together Pangea - informatie, agendas, shows, nieuws


Together Pangea lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlGelieve onjuistheden aan ons te melden
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2020 theAgenda.nl/HyperLeap