theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?


service
Zoek!

Showponies 2

De Alex Klaasen Revue

(Show)
cultuur>andere
De 'Alex Klaasen Revue - Showponies' was een ongekend succes. Alle letters van het LHBTQI alfabet werden bediend. Pers en publiek waren laaiend enthousiast en de tournee was compleet uitverkocht.

Daarom komen Alex en zijn gang met ‘Showponies 2’: opnieuw een spannende revue zonder weerga, vol verkleedpartijen en dubbele bodems, tongue in cheek, jurken, pruiken en opgewonden hobbelpaarden.

Alles staat op zijn kop en er barst weer een revue los vol technische hoogstandjes, feilloze samenzang en dubieuze woordspelingen. Niets is wat het lijkt. U geniet van ‘Alzheimer de musical’, een grootse show van en met demente bejaarden, een veganistisch zwanenmeer-ballet, een depressieve nar, een acht stemmige jodel-symfonie en nog veel meer…

De tragiek schuilt in de camp, de boodschap is gehuld in tule en glitter; het persoonlijke verhaal zit in de scherpe pasjes en wie Alex Klaasen nou eigenlijk precies is, mag u helemaal zelf bepalen.

U bent welkom in deze rollercoaster van humor, drama, (zelf)spot, sentiment en slapstick, speciaal voor iedereen die wil lachen om zichzelf. Voor iedereen die verrast wil worden. En ook voor Johan Derksen.

Cast:
Alex Klaasen, Freek Bartels, Jip Smit, Daniel Cornelissen, Kiefer Zwart, Desi van Doeveren, Stef van Gelder, Cripta Scheepers en Roman Brasser

Credits:
Regie: Gijs de Lange
Co-regie: Esther Habbema
Choreografie/staging: Daan Wijnands
Teksten: Alex Klaasen, Jurrian van Dongen en Niek Barendsen
Muziek: Jan Groenteman, Keez Groenteman, Peter van de Witte en Rutger de Bekker

Recensieoverzicht: Pers is lovend over Alex Klaasens vervolg op Showponies
NU.nl
Recensieoverzicht: Pers is lovend over Alex Klaasens vervolg op Showponies
Na lovende kritieken op de voorstelling Showponies keert Alex Klaasen deze week terug met een vervolg. Ook ditmaal is de Nederlandse pers enthousiast. Een overzicht van de recensies.

NRC - 5 sterren

"Showponies 2 is zijn persoonlijkste show, omdat hij doet wat ie moet doen. Zoiets noemen ze innerlijke noodzaak. In afwisselend frivole zang- en dansnummers en ernstige liedjes en scènes - in alle opzichten gesteund door een ijzersterk tableau de la troupe (toneelgezelschap, red.) - laat hij zien hoe het is om diepe eenzaamheid te kennen, omdat je niet zo bent als iedereen. Lees: als hetero's. En hoe je daarin je weg moet vinden. En hoe je ziet dat zelfhaat en schaamte een fake figuur van je maken. En hoe je uiteindelijk zo ver durft te gaan een avondvullend theaterprogramma te besteden aan één thema: uit de kast komen, écht uit de kast komen."

Recensies

De Volkskrant - 4 sterren

"... Deel twee is een stuk rommeliger in zijn structuur; het is een enorme lading met geslaagde en iets minder geslaagde ideeën, ... enorme vaart en flair van de revue, waardoor minder gelukte sketches ... ook snel weer voorbij is."

Trouw - 3 sterren

"Klaasen ... behandelt ... ook andere dan seksuele minderheden. Er is een sketch over dik zijn en er zijn diverse verwijzingen naar etniciteit. Helaas is hierbij vaak veel minder duidelijk welk punt Klaasen wil maken en wat de kritiek is. Dat maakt het allemaal wat vrijblijvend."

De Telegraaf - 4,5 ster

"Hilarisch is de vernieuwde Barbie-collectie die, ... , nu alles en iedereen bedient. ... Klaasen zijn publiek alsnog naar de keel grijpt met het voorlezen van een ontroerende brief van zijn inmiddels overleden vader en het zingen van het prachtige Gewoon opnieuw ..."

AD - 5 sterren

"De bonus zit hem nu in de inhoud van de voorstelling, waarin Klaasen ... speelt met sekse en seksualiteit ... de hoofdrolspeler (maakt) zijn tweede coming-out door ... Dat leidt tot een avond beeldschoon cabaret vol revue-elementen als liedjes, sketches en parodieën."

Alex Klaasen is een van de meest veelzijdige makers van dit moment; hij is acteur, theatermaker en zanger en heeft inmiddels meerdere prestigieuze prijzen op zijn naam staan.

Na zijn afstuderen aan de Academie voor Kleinkunst gaat Alex meteen aan de slag in de musical BRIGITTE, TOON en verschillende voorstellingen van het Ro Theater, zoals LANG EN GELUKKIG, WOEF SIDE STORY en DE GELAARSDE POES, waar hij ook de liedteksten voor schreef.
Bijzonder:
Rollercoaster van humor, drama, (zelf)spot, sentiment en slapstick
Met Alex Klaasen, Freek Bartels, Jip Smit, Daniel Cornelissen e.a.

metAlex Klaasen,  De Alex Klaasen Revue
prijs€27,75
wwwBezoek website Showponies 2
Zie Showponies 2 in actie

prijzen: €27,75


Showponies ıı
Showponies ıı

wnnr

Agenda van Showponies 2

 toekomst  geweest 

Zie 'geweest'

Showponies 2 - informatie, agendas, shows, nieuws


Showponies 2 lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlGelieve onjuistheden aan ons te melden
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelClannadHeerlijcke MarktJack Wouterse en Arjan Ederveen

• Clannad

• Zin
  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2020 theAgenda.nl/HyperLeap