theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?


service
Zoek!

Zwolse theaters, Club Cele & Allemaal Zwolle presenteren:

Van Korset tot Papadag: over recht & vrijheid deel 1

cultuur>andere
Van Korset tot Papa dag: over recht & vrijheid deel 1

Waar blijft toch die eerste vrouwelijke premier? In 2019 heeft Nederland honderd jaar algemeen kiesrecht voor mannen én voor vrouwen. De verworvenheid om in vrijheid te mogen stemmen, is iets om te vieren. Op 9 mei 1919 stemt de Tweede Kamer in grote meerderheid voor vrouwenkiesrecht.

De meningsverschillen kunnen groot zijn in Nederland. Tussen burgers. Tussen politici. Toch hebben ze één ding gemeen: we hebben allemaal het recht om onze stem te laten horen. En ieders stem telt even zwaar; dat is wat ons met elkaar verbindt. Wat doen wij met onze verworven vrijheid? Viert u uw stem? En waar zouden we nog voor op de barricades moeten?

Eveline van Rijswijk
Politiek historica Eveline van Rijswijk (programma & theatermaker, wetenschapsjournalist) maakt speciaal voor Zwolle een korte versie van haar audiovisuele onewomanshow De Première. Van het broekpak van Anneke en de vijftig koeien voor Erica tot aan de “pitspoezenvan Hans: de meest bijzondere verhalen komen voorbij. Om dat te bereiken geeft ze zelfs wetenschappelijk onderbouwde tips aan mannen én vrouwen, zodat de première van die eerste vrouwelijke premier niet lang meer hoeft te duren.

Theater De Makkers
Yuna en Fieke duiken 24 uur in het archief van het Historisch Centrum Overijssel, om zich te verdiepen in de geschiedenis en verhalen uit onze regio. Vrijheid, recht, wie was eigenlijk de eerste Overijsselse politica? En zetten vrouwelijke bestuurders andere thema’s op de agenda dan hun mannelijke collega’s? Met het stof nog in hun haren geven De Makkers een theatrale performance over hun bevindingen van die 24 uur in het archief.
Club Cele zet de stad in beweging! Aan de hand van stellingen wordt u tijdens deze avond bevraagd, gaat Club Cele in gesprek met belangrijke vrouwen uit de landelijke en lokale politiek en maken we samen de opmaat naar deel 2 in het drieluik van Recht en Vrijheid. Waar vindt u dat we het over zouden moeten hebben?

Dit programma is een samenwerking tussen Zwolse theaters, HCO/Allemaal Zwolle en Club Cele.
Bijzonder:
Deze avond is voor iedereen, maar mannen betalen iets meer dan vrouwen gezien de inkomensongelijkheid ook in Nederland!Zwolse theaters, Club Cele & Allemaal Zwolle presenteren:
Zwolse theaters, Club Cele & Allemaal Zwolle presenteren:

wnnr

Agenda van Zwolse theaters, Club Cele & Allemaal Zwolle presenteren:

 toekomst  geweest 

Zie 'geweest'

Zwolse theaters, Club Cele & Allemaal Zwolle presenteren: - informatie, agendas, shows, nieuws


Zwolse theaters, Club Cele & Allemaal Zwolle presenteren: lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlGelieve onjuistheden aan ons te melden
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelClannadHeerlijcke MarktPoster De Verleiders Female met Susan Visser, Jelka van Houten, Stephanie Louwrier, Eva Marie de Waal en Gusta Geleijnse

• Clannad

• Zin
• GAS feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2019 theAgenda.nl/HyperLeap