theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?
wat
 cultuur
    andere
    architectuur
    blues
    cabaret
    concert
    dans
    debat
    design
    expo's
    fashion
    festivals
    filmfestivals
    historie
    jazz
    jeugd
    klassiek
    lezing
    literatuur
    musea
    musicals
    opera
    rondleiding
    symposium
    theater
    variete
  doen
  expositie
  familie
  piano
  spannend
  uitgaan
  verwennen
  wegwezen
  welzijn

waar
wanneer

nieuws
interviews

hot events
hot locaties
hot acts
• personen, groepen, artefacts
hot cities
genres
zoeken
mijn instellingen

service
Zoek!

Hanna van Hendrik

Groots en intiem theaterspektakel

(Rock-opera, musical, regionaal)
cultuur>andere & cultuur>opera & cultuur>theater
Hanna van Hendrik is een groots en tegelijkertijd intiem theaterspektakel: een unieke muzikale theaterbelevenis op Vliegbasis Twenthe.

In drie aktes neemt de Twentse boerin Hanna het publiek mee op een reis door haar leven. We zijn getuige van haar bruiloft met de Limburgse vreemdeling Hendrik, volgen haar gevecht om haar boerderij te behouden en zitten vooraan wanneer ze wordt benoemd tot woordvoerster in de boerenopstand.

Houdt Hanna vast aan haar verleden of kan ze de toekomst omarmen?

Wat als alles anders wordt? Als op een dag je verleden, heden en toekomst samenkomen en de wereld, jóuw wereld, voorgoed lijkt te veranderen? Blijf je dan vechten of omarm je die nieuwe tijd?

Als Hanna haar boerderij, die al drie generaties familiebezit is, dreigt te moeten verkopen blikt ze terug op haar leven. Het publiek wordt meegenomen naar de tumultueuze jaren zeventig, waarin alles anders wordt en volgt Hanna’s strijd met tradities die knellen in plaats van verbinden en vertrouwen. Een voorstelling die niemand onberoerd zal laten.

Hanna van Hendrik is een initiatief van actrice Johanna ter Steege, geboren en opgegroeid in Twente. Het is een eerbetoon aan de veerkracht van de boerengemeenschap van haar jeugd tijdens de radicale omwentelingen van de jaren zeventig. Een familiekroniek over vrees voor verandering, hechte familiebanden, liefde en bevrijding, verteld in Twents dialect en Nederlands.

Voor de voorstelling wordt Hangar 11 van vliegbasis Twenthe omgetoverd tot een boerenerf met stallen en koeien, trekkers, waslijnen, een motorbaan en een voltallige popband.
Hanna van Hendrik is een uniek theaterspektakel uitgevoerd door 8 acteurs, 30 figuranten, 5 muzikanten, 1 koor, 10 ballerina’s, 1 motorclub en 10 koeien, verdeeld over 3 toneelbeelden waar het publiek naartoe loopt.
Met Johanna ter Steege en Huub Stapel als Hanna en Hendrik. De regie is in handen van Liesbeth Coltof, het script is geschreven door Bouke Oldenhof, het decor- en lichtontwerp door Guus van Geffen, het kostuumontwerp door Catherine Cuykens en de muziek wordt uitgevoerd door Her Majesty.
Ralg in’n balg? Komt oônzeleg van te vuur’n ett’n! Voorafgaand aan Hanna van Hendrik geniet u van een maaltijd op de theaterlocatie. Hierbij kunt u kiezen uit een assortiment aan (streek)gerechten. De locatie is vanaf anderhalf uur voor aanvang van de voorstelling geopend.

Let op: locatie Vliegveld Twenthe, Vliegveldweg 345 in Enschede. Vliegveld Twenthe is op de fiets prima bereikbaar, 10 minuten fietsen vanuit Enschede-Noord en 20 minuten fietsen vanuit Hengelo-Noord en het centrum van Oldenzaal. Komt u met de auto? Vliegveld Twenthe beschikt over ruime parkeergelegenheid, het parkeertarief is 7,-.
Bijzonder:
Hanna van Hendrik is een uniek theaterspektakel uitgevoerd door 8 acteurs, 30 figuranten, 5 muzikanten, 1 koor, 10 ballerina’s, 1 motorclub en 10 koeien, verdeeld over 3 toneelbeelden waar het publiek naartoe loopt.
Het is een productie van Stichting Hanna van Hendrik i.s.m. Schouwburg Hengelo

metHuub StapelJohanna ter SteegeGerrit LammersHer Majesty,  Jan Roerink,  Jeanne,  Laus SteenbeekeMagda Nij BijvankMarliz van TilMax LarosNaomi van der Linden
wwwBezoek website Hanna van Hendrik
Zie Hanna van Hendrik in actie


Hanna van Hendrik - Groots en intiem theaterspektakel
Hanna van Hendrik - Groots en intiem theaterspektakel
Foto: © 2019 Stichting Hanna van Hendrik presenteert i.s.m. Schouwburg Hengelo

wnnr

Agenda van Hanna van Hendrik

 toekomst  geweest 

Zie 'geweest'

Hanna van Hendrik - informatie, agendas, shows, nieuws


Hanna van Hendrik lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlGelieve onjuistheden aan ons te melden
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt


  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2022 theAgenda.nl/HyperLeap