theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?
wat
 cultuur
    andere
    architectuur
    blues
    cabaret
    concert
    dans
    debat
    design
    expo's
    fashion
    festivals
    filmfestivals
    historie
    jazz
    jeugd
    klassiek
    lezing
    literatuur
    musea
    musicals
    opera
    rondleiding
    symposium
    theater
    variete
  doen
  expositie
  familie
  piano
  spannend
  uitgaan
  verwennen
  wegwezen
  welzijn

waar
wanneer

nieuws
interviews

hot events
hot locaties
hot acts
• personen, groepen, artefacts
hot cities
genres
zoeken
mijn instellingen


service
Zoek!

King Of The World + Dudley Taft

Connected

(Blues)
cultuur>concert
King of the World is terug en hoe! Een nieuwe gitarist, nieuwe songs en een nieuw album. Een band die zichzelf heeft herontdekt en waar de klasse en energie vanaf druipt!

Bezetting: Ruud Weber (zang/bas), Stef Delbaere (gitaar), Govert van der Kolm (toetsen/zang) en Fokke de Jong (drum/zang).

In de nieuwe bezetting deed King of the World enkele try-outs in Duitsland en Nederland en trok zich daarna terug in een boerderij in het Oosten van het land om nummers te schrijven voor hun vijfde CD “Connected”.

De invloeden van het nieuwe bandlid zijn duidelijk te horen op deze bevlogen plaat. In de King of the World traditie weer veel meerstemmige zang en invloeden uit de blues, rock en New Orléans. Een heel pure productie die een zeer volwassen en gretige band laat horen.

Voor de opnames werd gebruik gemaakt van de Woodstock Studio en de grote collectie vintage apparatuur daar aanwezig. Tijdens de opnames van de blues ballad “Life after Youstond de studio eigenaar met tranen in zijn ogen toe te kijken hoe dit ruim negen minuten durende nummer in een keer werd opgenomen met een glanzende hoofdrol voor gitarist Stef Delbaere. Dit was in zijn woorden een “Instant Classic”.

Dudley Taft
Dudley Taft heeft er al een hele carrière opzitten alvorens hij zich gaat bezighouden met de bluesy rock die hij tegenwoordig speelt.

Sinds de oprichting begin 2012 is het snel gegaan met “King of the World“. In korte tijd bouwde de band via de albums “Can’t Go Home(2013), “KOTW(2014), “Live at Paradiso(2015) en Cincinnati (2016) zijn reputatie in het Nederlandse blues- en roots circuit.


Dudley Taft

Het feit dat Dudley Taft überhaupt muziek is gaan maken is opmerkelijk aangezien de familie Taft in de loop van de geschiedenis nog wat gouverneurs, senatoren en zelfs een president voortbrengt.

Maar Dudley maakt liever muziek en daar mogen we blij mee zijn!
Dudley start op de middelbare school al een band met Trey Anastasio (Phish, Grateful Dead) en scoort later met bands als Sweet Water en Second Coming hits. Het zijn de hoogtijdagen van grunge en Dudley woont op dat moment in Seattle. Hij tourt met o.a. Alice In Chains, Monster Magnet en Lenny Kravitz.

Tegenwoordig zit hij al een behoorlijke tijd vol in de blues en met succes. Inspiratie wordt gehaald bij de grootheden maar Taft heeft een geheel eigen stijl en speelt en zingt bovendien uiterst soulvol. Hoor je vanavond, voorproefje hieronder!
Alle vier albums vielen louter lovende reviews ten deel, zowel in de binnen- als buitenlandse muziekpers. Ook de live-reputatie, die de band heeft opgebouwd middels optredens op onder meer festivals als North Sea Jazz Festival, Ribs ’n Blues, R & B Night Groningen en Bluesrock Tegelen, heeft aan het succes bijgedragen. KOTW er in geslaagd is de blues in bredere zin voor het voetlicht te brengen en daar mogen we ze dankbaar voor zijn. De verder toegenomen landelijke waardering voor KOTW heeft zich geuit in het winnen van diverse Blues Awards.
Bijzonder:
Medio 2019 wordt er nieuw werk van de band verwacht. Dat zal het eerste album zijn zonder gitarist Erwin Java maar met de jonge Belg Stef Delbaere.

metKing Of The World,  Dudley Taft
wwwBezoek website King Of The World + Dudley Taft
Zie King Of The World + Dudley Taft in actie


King Of The World + Dudley Taft
King Of The World + Dudley Taft

wnnr

Agenda van King Of The World + Dudley Taft

 toekomst  geweest 

Zie 'geweest'

King Of The World + Dudley Taft - informatie, agendas, shows, nieuws


King Of The World + Dudley Taft lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlGelieve onjuistheden aan ons te melden
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelClannadHeerlijcke MarktPoster De Verleiders Female met Susan Visser, Jelka van Houten, Stephanie Louwrier, Eva Marie de Waal en Gusta Geleijnse

• Clannad

• Zin
• GAS
  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2019 theAgenda.nl/HyperLeap