theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?
wat
 cultuur
    andere
    architectuur
    blues
    cabaret
    concert
    dans
    debat
    design
    expo's
    fashion
    festivals
    filmfestivals
    historie
    jazz
    jeugd
    klassiek
    lezing
    literatuur
    musea
    musicals
    opera
    rondleiding
    symposium
    theater
    variete
  doen
  expositie
  familie
  piano
  spannend
  uitgaan
  verwennen
  wegwezen
  welzijn

waar
wanneer

nieuws
interviews

hot events
hot locaties
hot acts
• personen, groepen, artefacts
hot cities
genres
zoeken
mijn instellingen


service
Zoek!
Van donderdag 19 t/m zaterdag 28 mei 2016 vindt de vierde editie van SPRING plaats. SPRING is een internationaal dans- en theaterfestival met bijzondere voorstellingen van vernieuwende choreografen en theatermakers.

Dit jaar zijn veel SPRING-voorstellingen in Nederland gemaakt; Nicole Beutler, Nick Steur, Florentina Holzinger & Vincent Riebeek, Edit Kaldor, Jan Martens, Jerzy Bielski & Sandra Abouav, Davy Pieters, Andrea Božić & Julia Willms, Katja Heitmann en Dries Verhoeven zijn met hun voorstellingen en installaties te zien tijdens SPRING, bijna allemaal als (Nederlandse) premičre.

De andere makers komen uit Angola, België, Duitsland, Estland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Hongarije, Israël, Japan, Oostenrijk en Zwitserland. Is dit eigenlijk van belang? Toch wel. Want ze kijken allemaal met een andere blik naar onze wereld, vanuit een andere culturele achtergrond en met hun eigen levenservaring. Maar ook niet. Want ze zijn hier niet om hun land te vertegenwoordigen. Veel van hen werken niet eens in hun geboorteland, maar ergens anders, op een plek waar ze door hun levensloop en de mogelijkheden om te werken terecht zijn gekomen. Al deze makers mixen dans met theater, beeldende kunst met technologie, muziek met politiek. En dat is waar SPRING voor staat!

SPRING is de plek waar je internationale theatermakers en choreografen ontdekt die jong (van geest) zijn en risico’s durven te nemen. SPRING verrast bezoekers met nieuwe vormen van dans en theater. Tijdens het festival zijn voorstellingen te zien in verschillende Utrechtse theaters, maar ook op onverwachte plekken in de stad.
Bijzonder:
Op donderdag 19 mei opent SPRING met de wereldpremière van 6: THE SQUARE van de Duits/Nederlandse choreografe Nicole Beutler in Stadsschouwburg Utrecht.

wwwBezoek website Spring Festival 2016
Zie Spring Festival 2016 in actiewnnr

Agenda van Spring Festival 2016

 toekomst  geweest 

Zie 'geweest'

Nieuws over Spring Festival 2016

SPRING is comming
03-05-2016 Van donderdag 19 t/m zaterdag 28 mei 2016 vindt de vierde editie van SPRING plaats. SPRING is een internationaal dans- en theaterfestival met bijzondere voorstellingen van vernieuwende choreografen en theatermakers. ...lees meer

Spring Festival 2016 - informatie, agendas, shows, nieuws


Spring Festival 2016 lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlGelieve onjuistheden aan ons te melden
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelCloudbustingHeerlijcke MarktGAS

• Nits

• GAS
• Senang

• PAK'M  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2019 theAgenda.nl/HyperLeap