theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?
wat
 cultuur
    andere
    architectuur
    blues
    cabaret
    concert
    dans
    debat
    design
    expo's
    fashion
    festivals
    filmfestivals
    historie
    jazz
    jeugd
    klassiek
    lezing
    literatuur
    musea
    musicals
    opera
    rondleiding
    symposium
    theater
    variete
  doen
  expositie
  familie
  piano
  spannend
  uitgaan
  verwennen
  wegwezen
  welzijn

waar
wanneer

nieuws
interviews

hot events
hot locaties
hot acts
• personen, groepen, artefacts
hot cities
genres
zoeken
mijn instellingen


service
Zoek!

Liefhebben

Laura van Dolron

cultuur>theater
Écht liefhebben, wat is dat eigenlijk en hoe doe je dat? In haar voorstelling Liefhebben gaat Laura van Dolron op zoek naar een antwoord. De reacties bleven niet uit: Liefhebben werd “louterend(Cutting Edge) “een cadeau(Knack) en “groots theater(Het Nieuwsblad/De Gentenaar) genoemd. Laura van Dolron neemt het publiek op haar eigen lichte, filosofische en humoristische wijze mee op een zoektocht naar wat liefhebben is. Ze komt hierbij langs voorbeelden van Nelson Mandela, haar vader, een groep Poolse priesters, Yoko Ono en haar babyneefje. Onderweg komt zij steeds de dood tegen. Het blijkt waar te zijn wat er in de bijbel staat: ‘sterk als de dood, is de liefde’. Liefhebben wordt een troostrijke, warme voorstelling waarin geluk en verdriet elkaar niet blijken tegen te spreken maar elkaar mogelijk maken.

Laura ontdekte bij het spelen van de voorstelling hoeveel behoefte er is om te zoeken naar wat ons verbindt in plaats van wat ons scheidt: de liefde, een begrip dat juist veel verder gaat dan de veelbesproken romantische variant. Wegens het eerdere succes maakt Liefhebben dit theaterseizoen een grote tournee door Nederland en Vlaanderen.

Als een archivaris zoekt Laura van Dolron in haar hoofd, in haar hart, in haar omgeving en in de wereldgeschiedenis naar mensen die daden stelden die ons kunnen leren wat liefhebben is. Liefhebben is een voorstelling geworden waarbij de dood en de liefde een speels en sprankelend duet dansen. Liefhebben is grappig en herkenbaar, soms hartverscheurend, soms hilarisch. Liefhebben werd opgenomen in de longlist voor de tien beste voorstellingen van het seizoen van het Theaterfestival 2015. De jury schreef: “Laura van Dolron is terug. Wederom slaagt ze er glansrijk in een roerige privé periode uit te laten waaieren tot een voorstelling die universeel is. Puntig, vol liefde én humor."
Bijzonder:
Laura van Dolron is terug en hoe! Liefhebben werd “louterend(Cutting Edge) “een cadeau(Knack) en “groots theater(Het Nieuwsblad/De Gentenaar) genoemd. De voorstelling ontroerde en verbroederde en zoals Theaterkrant schreef: "Het publiek kan zich geliefd wetend naar huis begeven".

metHet Nationale ToneelLaura van Dolron
wwwBezoek website Liefhebben
Zie Liefhebben in actie


De revisor - het Nationale Toneel - Joris Smit
De revisor - het Nationale Toneel - Joris Smit
Foto: Kurt Van der Elst

wnnr

Agenda van Liefhebben

 toekomst  geweest 

Zie 'geweest'

Liefhebben - informatie, agendas, shows, nieuws


Liefhebben lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlGelieve onjuistheden aan ons te melden
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelClannadHeerlijcke MarktPoster De Verleiders Female met Susan Visser, Jelka van Houten, Stephanie Louwrier, Eva Marie de Waal en Gusta Geleijnse

• Clannad

  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2019 theAgenda.nl/HyperLeap