theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?
wat
 cultuur
    andere
    architectuur
    blues
    cabaret
    concert
    dans
    debat
    design
    expo's
    fashion
    festivals
    filmfestivals
    historie
    jazz
    jeugd
    klassiek
    lezing
    literatuur
    musea
    musicals
    opera
    rondleiding
    symposium
    theater
    variete
  doen
  expositie
  familie
  piano
  spannend
  uitgaan
  verwennen
  wegwezen
  welzijn

waar
wanneer

nieuws
interviews

hot events
hot locaties
hot acts
• personen, groepen, artefacts
hot cities
genres
zoeken
mijn instellingen

service
Zoek!

Fit to fly

Het Nationale Toneel

cultuur>andere & cultuur>theater
Casper Vandeputte duikt na de Haagse politiek (Nieuwspoort) en de kloof tussen de ‘havesen ‘have nots(The summer of ’96) nu in één van de meest besproken onderwerpen van dit moment; de vluchtelingenproblematiek. Journalist Karel Smouter, adjunct-hoofdredacteur van De Correspondent, gidste hem een jaar lang door de wereld van hekken, grenspatrouilles, mensensmokkelaars, IND ambtenaren en asielaanvragen. Naar aanleiding van die tocht schrijft en regisseert Casper Vandeputte nu de voorstelling Fit to fly, gespeeld door Vincent Linthorst.

Het is oudejaarsdag. Een psychiater wandelt door de gangen op weg naar de Eerste Hulp. Over een uurtje is zijn dienst afgelopen en kan hij zich in het feestgedruis storten. Maar eerst nog dit spoedgeval; een uitgeprocedeerde asielzoeker heeft zich eerder op de dag in brand gestoken tijdens het luchten in vreemdelingendetentie. De psychiater moet beoordelen of deze man een psychiatrische stoornis heeft. In dat geval mag de man nog blijven om behandeld te worden. Zo niet, dan is hij ‘fit to flyen zal hij morgen worden teruggevlogen.

Vincent Linthorst speelt in de monoloog Fit to fly de psychiater die het prima voor elkaar heeft en die, net zoals velen van ons, het nieuws over vluchtelingen op veilige afstand volgde. Maar nu staat hij er middenin en wordt hij meegezogen in het politieke en morele drijfzand van de vluchtelingenproblematiek. Wat gebeurt er dan met je? Hoe ver ga je om iemand te helpen, waar ligt jouw grens?
Fit to fly wordt in samenwerking met onderzoeksjournalist Karel Smouter (De Correspondent) ontwikkeld. Casper Vandeputte studeerde in 2008 als regisseur af aan Toneelacademie Maastricht. Vanaf 2013 is hij als regisseur verbonden aan het Nationale Toneel. Eerder regisseerde hij bij het Nationale Toneel o.a. Vrijdag, Nieuwspoort, Titus en Elektra. Bij het Nationale Toneel volgt hij een vierjarig coachingstraject voor talentvolle theatermakers.
Bijzonder:
Babel, het journalistieke programma van het Nationale Toneel, organiseert diverse randprogramma's bij Fit to fly. Zo is er op 4 februari een bijzondere ‘sneak previewvan Fit to fly in samenwerking met De Correspondent. De tekst is dan bijna af, de repetities moeten nog beginnen. Casper Vandeputte en Karel Smouter vertellen over hun samenwerking, over hun drijfveren, en over de research die tot het stuk heeft geleid. Acteur Vincent Linthorst leest de eerste fragmenten. En Babel gaat met het publiek op zoek naar antwoorden op de lastige vragen die Fit to fly stelt.

metHet Nationale ToneelVincent Linthorst
wwwBezoek website Fit to fly


Fit to Fly - Het Nationale Toneel
Fit to Fly - Het Nationale Toneel
Foto: Massimo Sestini

wnnr

Agenda van Fit to fly

 toekomst  geweest 

Zie 'geweest'

Nieuws over Fit to fly

Premiére Fit to Fly
04-04-2016 Schrijver en regisseur Casper Vandeputte duikt na de Haagse politiek (Nieuwspoort) en de kloof tussen de ‘haves’ en ‘have nots’ (The summer of ’96) nu in één van de meest besproken onderwerpen van dit moment; de vluchtelingenproblematiek. ...lees meer

Fit to fly - informatie, agendas, shows, nieuws


Fit to fly lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlGelieve onjuistheden aan ons te melden
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelClannadHeerlijcke Markt

• Clannad
• O ja!
 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2020 theAgenda.nl/HyperLeap