Bij Spirit heb je het idee dat het allemaal klopt, zij claimen 100% biologisch en vegetarisch te zijn en je gelooft dit zodra je de zaak binnentreedt. De trend in 2015 is meer regionale biologische producten gebruiken, waarbij de term regionaal heel erg rekbaar, bij Spirit denk je meteen dat zij het wel begrijpen.
Het moment dat je het lichte interieur binnentreedt denk je niet aan 'grijze wollen sokken', maar aan een hip industriële zaak. De kunst aan de muur verraadt een spirituele inslag, maar voor de rest voelt het zeer anno nu.
Het concept van Spirit draait om het centraal gelegen buffet, gebaseerd op newyorkse deli-concept om maaltijden uit alle windstreken te leveren en per gram af te rekenen.
Het eten is meer dan smakelijk voorbereid, waarbij het voor sommige wennen is dat het groente-aanbod seizoensgebonden is, dus geen tomaten in de winter enz. De keuken varieert van Aziatisch, Noord-Europees, Mediterraans, soms Amerikaans, steeds verrassend, absoluut geen eenheidsworst.
Ook de wijnkeuze is bovengemiddeld, zeker vergeleken met andere horeca. Elk uur van de dag is een goed moment voor een bezoek aan het grootste biologisch restaurant van Rotterdam. Restaurant Spirit werd vernieuwd geopend op 1 september 2012 en heeft als enige restaurant dan in Rotterdam een SKAL-certificatie voor 100% biologisch koken. Sal staat voor Stichting Kwaliteit Alternatieve Landbouw. Bijzonder: Restaurant is vanaf 8:00 uur open en serveert ontbijt, dat is pas grootstedelijk. Open tot 23:00 voor een drankje, buffet sluit om 22:00.
Openingstijden (locaties)
 | Openingstijden |
ma-za | 08:00-22:00 |
|
|
|
Culinair biologisch - informatie, agendas, shows, nieuws
|
|
|
|
|
|