theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?


service
Zoek!
Open Monumentendag is een jaarlijks evenement in het tweede weekend van september, waarbij duizenden monumenten in Nederland gratis toegankelijk zijn voor publiek.

Diverse monumenten rond een thema worden op de zaterdag, de zondag of het hele weekend opengesteld, zoals hotels, cafés, theaters en sociëteiten. Daarnaast bruist het van de feestelijke activiteiten. Zo is er veel muziek, dans en toneel, worden er feestelijke hapjes en drankjes geserveerd, en zijn er lezingen, rondleidingen en tentoonstellingen.

In 1987 werd in navolging van Frankrijk de Open Monumentendag in Nederland geïntroduceerd. Een dag die in eerste instantie alleen gehouden werd op de tweede zaterdag van september. Monumenten werden gratis voor het publiek opengesteld, om zo de publieke belangstelling voor monumenten en het draagvlak voor monumentenzorg te vergroten.

De Open Monumentendag was in Nederland een van de eerste instrumenten om de bevolking op grote schaal in contact te brengen met monumenten. Om de organisatie uit te kunnen voeren werd de landelijke Stichting Open Monumentendag opgericht, gehuisvest in Amsterdam.
Open Monumentendag wordt voor ht eerst gehouden in 1986 en is inmiddels uitgegroeid tot één van de grootste culturele evenementen van Nederland en maakt deel uit van de European Heritage Days.
Bijzonder:
Thema dit jaar is 'Op Reis'

wwwBezoek website Open monumentendag 2014wnnr

Agenda van Open monumentendag 2014

 toekomst  geweest 

Zie 'geweest'

Nieuws over Open monumentendag 2014

Open Monumentendag nadert miljoen bezoekers
14-09-2014 De landelijke Stichting Open Monumentendag schat het bezoekersaantal op tenminste 900.000, iets meer dan vorig jaar. Het thema en het weer zorgden voor veel enthousiaste en actieve bezoekers. ...lees meer

Open monumentendag 2014 - informatie, agendas, shows, nieuws


Open monumentendag 2014 lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlGelieve onjuistheden aan ons te melden
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelCloudbustingHeerlijcke MarktGAS

• Nits

• GAS
• Senang

• PAK'M


 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2019 theAgenda.nl/HyperLeap