Restaurant Cucina Italiana doet zijn naam eer aan; er wordt gekookt op authentieke, seizoensgebonden wijze. De kaart is samengesteld uit zowel klassieke als moderne Italiaanse gerechten. Eigenaar Raffaele heeft de leiding in de keuken en is afkomstig uit de Italiaanse streek Puglia. Mede-eigenaar en gastvrouw Geke informeert u graag over de gerechten en een passende wijnsuggestie. Tevens kunt u een kookworkshop volgen.
Cucina Italiana heeft een slow-food keuken waarin onder andere pasta en brood zelf worden bereid van biologisch speltmeel uit de omgeving. Ideaal geschikt voor mensen die de Italiaanse keuken waarderen en weten dat het wachten beloond wordt met vers bereide gerechten van de beste ingrediënten. In het interieur van het restaurant herkent u de eenvoud en kwaliteit van de Italiaanse keuken. Het interieur is zowel warm, authentiek als modern. Cucina Italiana is aangesloten bij Horeca Italiana Nederland, stichting voor bescherming van de echte Italiaanse keuken.
U kunt een tafel reserveren in het sfeervolle restaurant of u kunt voor een bijzondere culinaire avond reserveren voor de keukentafel. Aan de keukentafel geniet u van alle heerlijkheden die de koks voor uw neus bereiden. Het is mogelijk een keuze te maken uit het menukaart of u kunt de keuze overlaten aan onze keukenbrigade. Uw voorkeuren of wensen kunt u uiteraard kenbaar maken. Het is mogelijk om vanaf twee tot en met tien personen te reserveren voor de keukentafel. Op zwoele zomeravonden dekken wij de tafels buiten. Waar u op een prachtig plein aan de voet van de Lebuïnuskerk kunt genieten van de Italiaanse keuken. Kijkt u naar onze menukaart, deze wisselt regelmatig.
Het restaurant is geopend van dinsdag tot en met zondag vanaf 17.30 uur. Op zondagmiddag, maandag of op dinsdag is er gelegenheid voor een kookworkshop. Men kan met groepen vanaf 10 personen een kookworkshop bespreken.
“Cucina Italiana is voor de 2e keer op rij genomineerd voor Italië Magazine Restaurant van het jaar 2012"