theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?
wat
 cultuur
    andere
    architectuur
    blues
    cabaret
    concert
    dans
    debat
    design
    expo's
    fashion
    festivals
    filmfestivals
    historie
    jazz
    jeugd
    klassiek
    lezing
    literatuur
    musea
    musicals
    opera
    rondleiding
    symposium
    theater
    variete
  doen
  expositie
  familie
  piano
  spannend
  uitgaan
  verwennen
  wegwezen
  welzijn

waar
wanneer

nieuws
interviews

hot events
hot locaties
hot acts
• personen, groepen, artefacts
hot cities
genres
zoeken
mijn instellingen

service
Zoek!
In het Ledeboerpark wordt op zondag 16 september de Twentse Landdag en Culturele Zondag georganiseerd. Onder het motto “Groene gloriekunnen bezoekers genieten van culturele en landelijke activiteiten in een groene omgeving.

Om 11.00 uur wordt de dag officieel geopend door wethouder Hans van Agteren. Zowel voor cultuur- als plattelandsliefhebbers zijn er tal van activiteiten in het groen van het Ledeboerpark met kunst, theater, muziek en dans, een streekproducten- en informatiemarkt, demonstratie van de modernste melkrobot, de beroemde jongveekeuring en leuke educatieve activiteiten voor kinderen.

Er zijn daarnaast enkele bijzondere kruisbestuivingen tussen amateurs en professionals. Leerlingen van theaterschool Luna zijn in de leer geweest bij de Nationale Reisopera laten zien wat ze allemaal geleerd hebben. De Nationale Reisopera brengt daarnaast het repertoire van Luna in haar eigen stijl ten gehore. Ze geeft tevens samen met de TC Tubantia een aftrap van de Meezing Messiah 2012 (14 & 15 december). Dirigent Nicolas Mansfield vertelt over alle ‘ins en outsen liefhebbers kunnen zich alvast aanmelden.

Een andere bijzondere samenwerking is die tussen het Nederlands Symfonie Kamerorkest en Dansschool Helia. Zij laten klassieke Westerse muziek samenvloeien met klassieke dans uit het oude Perzië. Ook de locatie- een drijvend podium in de vijver omgeven door de groene natuur- spreekt ongetwijfeld tot de verbeelding.

Ook beeldende kunst is niet te missen deze zondag. De kunstenaars van stichting de 6Sprong hebben zich op diverse wijze laten inspireren door het thema Groene Glorie. De diversiteit aan kunstvormen is groot en bestaat uit schilderijen, beeldhouwwerken, textiel, grafiek, keramiek en installaties. Ook zijn er diverse werken te zien van andere kunstenaars en workshops waarbij iedereen wordt uitgedaagd hun creativiteit te tonen.

Voor kinderen is er van alles te doen zoals ponyrijden, poppenkast, straattheater, de gezonde speurtocht ‘Toertje de Boer’. De ondernemers van ‘Buiten in Enschede(Rondje Enschede) organiseren activiteiten zoals boogschieten, met een touwbrug over de vijver klimmen en koorddansen tussen de bomen.

metDansschool Helia.,  De Nationale Reisopera,  Hans van Agteren,  Nederlands Symfonie Kamerorkest,  TC Tubantia,  Theaterschool Luna
wwwBezoek website Twentse Landdag en Culturele Zondagwnnr

Agenda van Twentse Landdag en Culturele Zondag

 toekomst  geweest 

Zie 'geweest'

Twentse Landdag en Culturele Zondag - informatie, agendas, shows, nieuws


Twentse Landdag en Culturele Zondag lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlGelieve onjuistheden aan ons te melden
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2020 theAgenda.nl/HyperLeap