theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?
wat
 cultuur
    andere
    architectuur
    blues
    cabaret
    concert
    dans
    debat
    design
    expo's
    fashion
    festivals
    filmfestivals
    historie
    jazz
    jeugd
    klassiek
    lezing
    literatuur
    musea
    musicals
    opera
    rondleiding
    symposium
    theater
    variete
  doen
  expositie
  familie
  piano
  spannend
  uitgaan
  verwennen
  wegwezen
  welzijn

waar
wanneer

nieuws
interviews

hot events
hot locaties
hot acts
• personen, groepen, artefacts
hot cities
genres
zoeken
mijn instellingen


service
Zoek!

De Nieuwe IJstijd

Een muzikaal stripverhaal over Ollie B. Bommel

cultuur>concert & cultuur>theater
In 2012 is het precies 100 jaar geleden dat de Nederlandse schrijver en tekenaar Marten Toonder werd geboren. Ter gelegenheid van de herdenking van dit geboortejaar zal een nieuwe Bommelmusical in première gaan.

Het is september en van de ene op de andere dag gaat het vriezen en sneeuwen. Dat is niet normaal en heer Bommel en Tom Poes komen er al snel achter dat de geleerde professor Sickbock een methode heeft ontdekt om de aardas te kantelen, zodat de Noordpool ijsvrij wordt en de poolkappen gaan smelten. De bewoonde wereld wordt daardoor onbewoonbaar en de onbewoonbare wereld bewoonbaar. Vele rijke bodemschatten komen te voorschijn voor professor Sickbock die macht en wereldheerschappij nastreeft. Uiteraard weet heer Bommel, geholpen door Tom Poes, net op tijd een mondiale ramp te voorkomen.

Het verhaal zal worden aangevuld met elementen uit andere Bommelverhalen en zal worden gepresenteerd in een visueel spectaculair decor.

De rollen van Heer Bommel en Tom Poes worden gespeeld door musicalacteurs Roberto de Groot (Cats, Evita) in de rol van "een Heer van Stand" en Suzan Seegers (finaliste van Op zoek naar Evita en bekroond met een musical award voor haar rol in Urinetown) speelt Tom Poes.
De Nieuwe IJstijd wordt geproduceerd en uitgebracht door OpusOne, het gezelschap dat in 1998 haar 10-jarig jubileum vierde met ‘De Trullenhoedster’, een ander Bommel avontuur uit het rijke oeuvre van Marten Toonder.
Bijzonder:
'De Nieuwe IJstijd' werd door Toonder getekend en geschreven in het najaar van 1947. In dit verhaal geeft hij een heldere analyse van maatschappelijke ontwikkelingen, die nog altijd verbazend actueel is.

metRoberto de GrootSuzan Seegers
wwwBezoek website De Nieuwe IJstijdwnnr

Agenda van De Nieuwe IJstijd

 toekomst  geweest 

Zie 'geweest'

De Nieuwe IJstijd - informatie, agendas, shows, nieuws


De Nieuwe IJstijd lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlGelieve onjuistheden aan ons te melden
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Zeer licht en luchtig interieurPoster OCTOBER METAL FEST WIJHEHotel Tapperij de PoshoornPromowebposterBrabants Historisch Informatie Centrum

• KOVACS
 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2018 theAgenda.nl/HyperLeap