theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

Nationale Dodenherdenking op de Dam

(dodenherdenking)
cultuur>andere & doen>monumenten
Tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei worden in het hele land om 20.00 uur de Nederlandse slachtoffers herdacht die sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog in oorlogssituaties en bij vredesoperaties zijn omgekomen.

De Nationale Herdenking vindt altijd plaats in de vooravond van 4 mei, ongeacht de dag van de week en ongeacht of deze datum samenvalt met een religieuze feestdag.

De herdenking kent een lange traditie: al in 1946 vonden op allerlei plekken in Nederland herdenkingen plaats als eerbetoon aan de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog.

De herdenkingsbijeenkomst in de Nieuwe Kerk begint om 18.55 uur en is rechtstreeks te volgen op de televisie. De bijeenkomst wordt bijgewoond door 1700 mensen.

Er wordt voorrang gegeven aan de eerste generatie oorlogsgetroffenen, vertegenwoordigers van meer dan tachtig eigen organisaties van oorlogsgetroffenen en de nabestaanden van oorlogsslachtoffers.

Alle aanwezigen uit de Nieuwe Kerk sluiten aan bij de ruim vijftienduizend belangstellenden op de Dam. Om even voor 20.00 uur leggen H.M. de Koningin en Z.K.H. de Prins van Oranje namens de gehele Nederlandse bevolking als eersten een krans bij het Nationaal Monument.

Na de twee minuten stilte om 20.00 uur volgen het Wilhelmus, een toespraak, het gedicht, de kranslegging door overlevenden en autoriteiten, en de bloemlegging door Amsterdamse kinderen die mee doen aan het project Adopteer een Monument.

De kranslegging gaat om 20.17 uur over in het defilé, waaraan iedereen die dat wil mee kan doen en dan een bloem krijgt uitgereikt door de scouts.

wwwBezoek website Nationale Dodenherdenking op de Dam
Nationale Dodenherdenking op de Dam - informatie, agendas, shows, nieuws


Nationale Dodenherdenking op de Dam lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlGelieve onjuistheden aan ons te melden
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2022 theAgenda.nl/HyperLeap