theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?
wat
 cultuur
    andere
    architectuur
    blues
    cabaret
    concert
    dans
    debat
    design
    expo's
    fashion
    festivals
    filmfestivals
    historie
    jazz
    jeugd
    klassiek
    lezing
    literatuur
    musea
    musicals
    opera
    rondleiding
    symposium
    theater
    variete
  doen
  expositie
  familie
  piano
  spannend
  uitgaan
  verwennen
  wegwezen
  welzijn

waar
wanneer

nieuws
interviews

hot events
hot locaties
hot acts
• personen, groepen, artefacts
hot cities
genres
zoeken
mijn instellingen

service
Zoek!

Boekensalon over 'Het Achterhuis' van Anne Frank

(boeksalon)
cultuur>debat & cultuur>lezing & cultuur>literatuur
In het kader van Amsterdam Wereld Boekenstad organiseren de Stichting Bibliotheek van het Boekenvak en de Bijzondere Collecties vanaf april 2008 een aantal Boekensalons.

Ze vinden plaats op elke laatste donderdag van de maand vanaf 17.00 uur in het Museumcafé van de Bijzondere Collecties. Elke Boekensalon heeft een eigen thema. Er worden bijzondere gasten uitgenodigd, die met elkaar en het publiek in debat gaan over diverse onderwerpen.

Vandaag gaan Lisa Kuitert, Susanne Goossens en Pau Groenendijk in op Het Achterhuis van Anne Frank. Recent onderzoek naar Het Achterhuis, het beroemde dagboek van Anne Frank, dat een van de meest gelezen en meest vertaalde Nederlandse boeken uit de twintigste eeuw werd, leidt steeds weer tot boeiende nieuwe inzichten.

Sprekers:

Lisa Kuitert, hoogleraar boekwetenschap aan de UvA, onderzocht de moeizame uitgeefgeschiedenis van het boek in de naoorlogse jaren toen de uitgeverswereld meende dat de boekenmarkt meer dan verzadigd was voor een dergelijk boek. Haar bevindingen zijn een fascinerend verhaal over de onvoorspelbaarheid van het boekensucces.

Susanne Goossens, coördinator van het Academisch-Cultureel Centrum Spui 25, studeerde af op een onderzoek naar de vele brieven die lezers van Het Achterhuis stuurden aan Otto Frank. Zij zal tijdens de Boekensalon vertellen over een unieke receptiegeschiedenis van een boek dat al gauw een legende werd.

Pau Groenendijk, bekend als virtuoze ontwerper van boekbanden en geroemd om haar vaardigheden voor het restaureren van boekbanden, werd betrokken bij het unieke project van de Anne Frank Stichting om facsimile's te vervaardigen van de kwetsbare schoolschriften waarin Anne Frank haar dagboek schreef.

Zij coördineerde dat ingewikkelde project, in nauwe samenwerking met een drukkerij en een papierfabriek, en ontdekte daarbij verrassende aspecten van het legendarische manuscript.

Na de drie inleidingen zullen de sprekers van gedachten wisselen met het publiek.
wnnr

Agenda van Boekensalon over 'Het Achterhuis' van Anne Frank

 toekomst  geweest 

Zie 'geweest'

Nieuws over Boekensalon over 'Het Achterhuis' van Anne Frank

Literaire evenementen 2009
01-01-2009 TheAgenda zet voor jou vele belangrijke literaire evenementen op een rijtje. Daarbij kun je denken aan bijvoorbeeld 'de Kinderboekenweek' en 'Nederland Leest', maar ook verschillende kleinschalige lezingen en signeersessies. ...lees meer
Amsterdam Wereldboekenstad
23-03-2008 Op 23 april 2008 gaat 'Amsterdam Wereldboekenstad' van start met een jaar lang aandacht voor het boek. Het plezier en belang van boekenlezen komt centraal te staan, met tentoonstellingen, symposia en literatuurfestivals. theAgenda geeft je wat tips! ...lees meer

Boekensalon over 'Het Achterhuis' van Anne Frank - informatie, agendas, shows, nieuws


Boekensalon over 'Het Achterhuis' van Anne Frank lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlGelieve onjuistheden aan ons te melden
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap