theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?
wat
 cultuur
    andere
    architectuur
    blues
    cabaret
    concert
    dans
    debat
    design
    expo's
    fashion
    festivals
    filmfestivals
    historie
    jazz
    jeugd
    klassiek
    lezing
    literatuur
    musea
    musicals
    opera
    rondleiding
    symposium
    theater
    variete
  doen
  expositie
  familie
  piano
  spannend
  uitgaan
  verwennen
  wegwezen
  welzijn

waar
wanneer

nieuws
interviews

hot events
hot locaties
hot acts
• personen, groepen, artefacts
hot cities
genres
zoeken
mijn instellingen


service
Zoek!
Iedere zomer slaat de Parade in de vier grootste steden van Nederland haar tenten op om bezoekers te verrassen en verwonderen met theater, dans, muziek, film en bijzondere horeca.

Maar ook in de winter is er de drang om te spelen en voorstellingen te maken. Daar waar het klassieke circus zich dan nestelt in Carré, voelt het rondreizend festival de Parade zich helemaal thuis in haar mooiste winterverblijf, de magistrale Gashouder, op de Westergasfabriek in Amsterdam.

Geniet op de Winterparade van de jonge artiesten, oude rotten en nieuw talent van de Zomerparade. Theater, muziek, dans, beeldende kunst, film en humor. Tijdens de voorstellingen op Kerstkribbeformaat en verrassende acts passeert alles de revue.

Laat je verleiden door een bont gezelschap van klassieke pianisten, stuntmannen, moderne theatermakers en virtuele performers. De Winterparade heeft alles in zich om je een unieke avond te bezorgen.

De Gashouder opent haar deuren om 17.30 uur. Vanaf 18.30 uur kun je ronddwalen in het doolhof van voorstellingen op Kerstkribbeformaat welke maximaal 20 minuten duren en meerdere keren op een avond spelen.

Iedere avond om half 7 verschijnt de Aartsengel, gespeeld door onder andere Simon Vinkenoog en Dick van der Toorn, om de start van het programma aan te kondigen.

Sanne Vogel regisseert ‘Een PyamaPartyPleidooi voor de vriendschap’, een ode aan de vriendschap gespeeld in een sprookjesachtige setting, Christine van Stralen speelt de ‘Ontmaskering van het kerstimperiumen Hendrick-Jan de Stuntman geeft een intiem kijkje in hun opruimwoede.

Er is ook veel aandacht voor dans en muziek, zo staat Dansgroep Krisztina de Châtel twee dagen met ‘Go’, Opera Minora brengt de kortste opera ever ‘A Hand of Bridge’, Maarten van Roozendaal schrijft voor de Winterparade een Nieuw Kerstlied en 4Tuoze Matroze zanger Cees Koldijk zingt over een waargebeurde ontmoeting tussen hem en een groot wereldleider in ‘De ontluistering van een wereldleider’.

Verder regisseren Guusje Eijbers en Michiel Varga ‘Ik beken’, een voorstelling over daders en hun delicten en speelt Circus Rens een voorstelling met Helena 105: een Nederlandse koe van ruim 500 kilo. Iris Hond overvalt bezoekers met Chopin, Debussy en Liszt op de Vliegende Vleugel en in ‘Kalasnikov in Achtkuubverbruiken twee jongemannen met een overdosis aan zinloze wilskracht de acht minuten aan zuurstof tot de laatste teug. SPACE geeft via koptelefoons een love-shot, via de oren recht in het hart.

Tussen de voorstellingen door wordt de bezoeker verrast door kleine theateracts, zoals het ‘Pianokerkhoff’, Winterschrijver Thomas Verbogt, de pijlenvangers van ‘The World Famous Arrowcatch’, De Drie Wijzen met Arthur Mulder en het piepkleine mobiele theatertje van Pieter Post. Ook Jules Deelder stapt soms de Gashouder binnen als DJ.

Om 22.30 uur begint het Big Ball Bounche Orchestra onder leiding van Eddie B. Wahr en Robin Berlijn. Iedere avond nodigen ze een of meerdere muzikanten uit om een avond mee te spelen, zoals Ellen ten Damme en de gezusters Beatrice en Vera van de Poel.

Voor de echte liefhebbers is een avondje Winterparade veel te kort. Daarom zijn er na het orkest verschillende after-party’s in Café IK, Café Correct en boven in de Brandtoren staat de Silent Disco. Om 01.00 uur sluit de Winterparade.

metDansgroep Krisztina de Châtel,  Dick van der Toorn,  Ellen ten DammeJules DeelderMaarten van RoozendaalSanne Vogel,  Simon Vinkenoog,  Thomas Verbogt,  Vera van de Poel
wwwBezoek website Winterparade 2008

Programma van Winterparade 2008

 toekomst  geweest 

Zie 'geweest'


Sanne Vogel
Sanne Vogel
Foto: (c) Arjo Frank

wnnr

Agenda van Winterparade 2008

 toekomst  geweest 

Zie 'geweest'

Nieuws over Winterparade 2008

Kerst 2008
06-12-2008 De donkere dagen voor Kerst zijn weer aangebroken. Heb jij dit jaar ook geen zin in de zoveelste saaie kerst, dan ben je bij ons aan het goede adres. Wij zetten namelijk alle leuke kerstactiviteiten voor jou op een rijtje! Of het nu een musical of een restaurantje is, bij ons vind je het. ...lees meer

Winterparade 2008 - informatie, agendas, shows, nieuws


Winterparade 2008 lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlGelieve onjuistheden aan ons te melden
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelClannadHeerlijcke MarktJack Wouterse en Arjan Ederveen

• Clannad

• Zin feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2020 theAgenda.nl/HyperLeap