theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?
wat
 cultuur
    andere
    architectuur
    blues
    cabaret
    concert
    dans
    debat
    design
    expo's
    fashion
    festivals
    filmfestivals
    historie
    jazz
    jeugd
    klassiek
    lezing
    literatuur
    musea
    musicals
    opera
    rondleiding
    symposium
    theater
    variete
  doen
  expositie
  familie
  piano
  spannend
  uitgaan
  verwennen
  wegwezen
  welzijn

waar
wanneer

nieuws
interviews

hot events
hot locaties
hot acts
• personen, groepen, artefacts
hot cities
genres
zoeken
mijn instellingen

service
Zoek!
In de herfstvakantie biedt Cinekid ieder jaar aan meer dan 30.000 kinderen de mogelijkheid om één of meer van de 200 mediaproducties die Cinekid presenteert te bezichtigen: speelfilms, kinderdocumentaires, korte films, animaties, tv-programma’s, cross-mediaproducties, interactieve installaties en verschillende workshops.

Het festival vindt plaats in Amsterdam en kent daarnaast ook circa 30 satellietfestivals onder de titel Cinekid op Locatie. Zo staat heel Nederland twee weken in het teken van kinderproducties.

Elk jaar heeft het filmprogramma een competitieprogramma met 15 kwaliteitsfilms uit de hele wereld. Ook wordt een uitgebreid neven programma gepresenteerd zodat kinderen kunnen kiezen uit een gevarieerde samenstelling van films.

De televisieprogramma’s die vertoond worden zijn de beste Nederlandse en internationale programma’s van dit moment. Tijdens bijna iedere vertoning zijn er regisseurs, acteurs, presentatoren en/of producers aanwezig zodat de kinderen in het publiek vragen kunnen stellen over de totstandkoming van hun favoriete programma. Een groot succes is de jaarlijkse kleuterworkshop. Zij worden uitgenodigd om hun eigen film te produceren waarin zij zelf de hoofdrol spelen. Het onderdeel Kids & Docs (documentaires) is uniek in de wereld.

De nieuwe-mediaprogramma’s worden gepresenteerd in Kids & Bits: Cinekids digitale speelplaats waar kinderen kunnen spelen met de nieuwste games, online tools, cd-roms en interactieve installaties. Ze kunnen ook hun eigen mediaproductie of show op de computer maken. Gedurende de vele workshops die gegeven worden kunnen de kinderen hun eigen animatiefilms of videoclips maken en een officiële verslaggever worden.

Cinekid International is het vierdaags evenement voor internationale professionals en bestaat uit de Junior Film Market (een coproductie markt voor kinderfilms), seminars (over inhoud, kwaliteit en de nieuwste trends op het gebied van jeugdfilm- en media), formele en informele meetings en de ScreeningClub.

wwwBezoek website CINEKID
CINEKID - informatie, agendas, shows, nieuws


CINEKID lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlGelieve onjuistheden aan ons te melden
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap