theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?
wat
 cultuur
    andere
    architectuur
    blues
    cabaret
    concert
    dans
    debat
    design
    expo's
    fashion
    festivals
    filmfestivals
    historie
    jazz
    jeugd
    klassiek
    lezing
    literatuur
    musea
    musicals
    opera
    rondleiding
    symposium
    theater
    variete
  doen
  expositie
  familie
  piano
  spannend
  uitgaan
  verwennen
  wegwezen
  welzijn

waar
wanneer

nieuws
interviews

hot events
hot locaties
hot acts
• personen, groepen, artefacts
hot cities
genres
zoeken
mijn instellingen


service
Zoek!
De Pasar Malam Besar is het grootste Euraziatische festival ter wereld. ‘Pasar Malam Besarbetekent letterlijk ‘grote avondmarkt’. De naam is afgeleid van de avondmarkten die al in de negentiende eeuw in Indië werden georganiseerd en die een mengeling waren van jaarbeurs en festival waar kooplieden uit heel Zuidoost-Azië op af kwamen. De Pasar Malam Besar bestaat uit de Grand Pasar, de beroemde Oost-West-beurs, en de Eetwijk, het grootste Aziatische food court van Nederland. De Pasar Malam Besar is ook gastvrouw van het Tong Tong Festival, met de beste mix van oost en west in podiumkunsten en actualiteiten met medewerking van artiesten, auteurs en wetenschappers uit binnen- en buitenland.

Krontjong is eeuwenoude wereldmuziek. De van oorsprong Portugese volksmuziek mengde zich op weg naar de Oost met andere muziektradities. In Toegoe, bij Batavia, ontstond hieruit de krontjong. Sommigen omschrijven het samenspel van de fluit, viool, melodiegitaar, basgitaar, ukelele en zang als een verfijnd kantwerk van ritmes en melodielijnen, weer anderen horen de verwantschap met de fado uit Portugal, met de morna uit Kaapverdië en de mando uit Goa.
Het Tong Tong Festival presenteert 12 dagen lang Krontjong Nu, een ode aan het genre. Met klassieke krontjong van Neerlands beroemdste krontjongorkest Rayuan Samud’ra maar ook krontjong nieuwe stijl van jonge musici als Monica Akihary, Maurice Rugebregt en Kim Pendjol die krontjong mengt met urban jazz. Ook zijn er masterclasses met o.a. jazzzangeres Denise Jannah en Johnny Rahaket van ®chestra. Uit Indonesië komt Krontjong Toegoe, een klassiek krontjongorkest. Choreografe Ayu Ariyati van Codarts, de Hogeschool voor de Kunsten uit Rotterdam, toont een nieuwe dans, geïnspireerd door krontjong.
In het Bintang-Theater presenteert Ernst Jansz zijn nieuwe cd Molenbeekstraat. Hij heeft zich laten inspireren door de krontjong. In hetzelfde theater spelen Frederique Spigt en Yolande Bertsch Lucy in the sky. Het Jappenkampverleden van hun moeder Lucy is het thema van een voorstelling met spel, liederen en gedichten. In de cabaretvoorstelling van de drie tantes Wieteke van Dort, Jetty Mathurin en Elvan Akyildiz staat onder meer de inburgering van deze Indische, Surinaamse en Turkse tantes centraal.

prijs€10,50 - volwassenen (za + zo 13,50)
€8,00 - Studenten
€6,50 - 65+ (za + zo 9,--)
€4,50 - Kinderen 2 t/m 11 jaar
wwwBezoek website Pasar Malan Besar 2006
telreserveringstelefoon: +31-900-7272762
+31-900-7272762

prijzen:
€10,50 - volwassenen (za + zo 13,50)
€8,00 - Studenten
€6,50 - 65+ (za + zo 9,--)
€4,50 - Kinderen 2 t/m 11 jaarPasar Malan Besar 2006 - informatie, agendas, shows, nieuws


Pasar Malan Besar 2006 lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlGelieve onjuistheden aan ons te melden
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Zeer licht en luchtig interieurHotel Tapperij de PoshoornDisney's The Lion KingBrabants Historisch Informatie Centrum

• KOVACS
• De Dijk
 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2018 theAgenda.nl/HyperLeap