theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?


service
Zoek!

Woodstock The Story XXL - Open Air

The final show ft. 30 piece orchestra

(Festival, Pop, Classic Rock)
cultuur>concert
'Woodstock The Story' balt tijdens de vijftigste verjaardag van het legendarische en bekendste muziekfestival aller tijden drie dagen van peace, love and music samen in drie zinderende uren.

Een geweldige liveband, aangevuld met een 30-koppig orkest, dompelt je met beeld en theater onder in de sfeer van het legendarische festival en laat al die onverwoestbare muziek van onder andere The Who, Janis Joplin, Melanie, Joe Cocker, Santana en Jimi Hendrix nog eens horen.

„Het publiek ervaart de echte hippie-Woodstock-ervaring. Anekdotes die daar gebeurd zijn, spelen we na. Er zijn veel beelden te zien van Woodstock en de artiesten die daar gespeeld hebben. Het is echt een ervaring. Alsof je drie uur lang op een festival zit wat eigenlijk drie dagen duurde, maar dan in het theater,zegt leadzanger Martin van der Starre.

Het spektakel is inmiddels 7 jaar onderweg en de band en cast speelde in die jaren shows in heel Europa. Vandaag strijkt de karavaan neer in het Openluchttheater in Hertme voor een XXL versie van de voorstelling.

Woodstock The Story wordt voor deze gelegenheid aangevuld met een 30-koppig symfonie orkest onder leiding van Jos Pijnappel. 'Het verzet Kraakt', 'Stork!', en 'Het Steengroeve Theater Winterswijk' zijn slecht enkele voorbeelden van projecten waar Jos de afgelopen tijd nauw bij betrokken was. Het orkest, het Dutch Pop Orchestra, bestaat uit leden van verschillende gerenommeerde orkesten en ensembles. Samen met de mensen die Woodstock The Story al jaren tot een enorm succes maken veranderen ze het prachtige Openluchttheater in Hertme in het oosten van Nederland om tot een mini-Woodstock waar de peace, love, maar vooral de muziek van het legendarische festival centraal zal staan.

Hieronder al een klein voorproefje maar in Hertme nog spectaculairder door de toevoeging van The Dutch Pop Orchestra. Onvergetelijke ervaring!

Woodstock The Story beleefde haar in premère in 2012. Zanger Martin van der Starre verving Erwin Nyhoff, van wie de solo caerière een vlucht nam, na zijn deelname aan The Voice.
Het beeld dat iconisch werd van een meisje dat bedekt werd met een deken door een jongen op de hoes van het album. Deze koppel is nog steeds bij elkaar Bobbi en Nick Ercoline waren aanwezig op de première van Woodstock The Story.

Woodstock ’69
Bijna een half miljoen mensen maakten de pelgrimstocht in augustus 1969 naar een weiland van 2,4 vierkante kilometer, beschikbaar gesteld door boer Max Yasgur in Bethel, New York.

Het kleine dorpje transformeerde daarmee een weekend lang in de op één na grootste stad van de staat. De line-up van het festival omvatte 32 bands en solo-artiesten, waarvan sommigen nog aan het begin van een beroemde (of roemruchte) carrière. Samen maakten zij de Woodstock Music & Art Fair tot een mythe: het werd het beroemdste rockfestival aller tijden, dat tot op de dag van vandaag als de moeder van alle festivals geldt. Het festival waar iedereen bij had willen zijn; de muziek, feiten en fabels hebben miljoenen mensen over de hele wereld geïnspireerd.

Peace, love, music
Op het festival werden de hippie-dromen van harmonie, liefde, vrede en gemeenschap voor drie dagen werkelijkheid.

Organisatorisch was het een totale nachtmerrie: de hekken gingen plat, inkomsten bleven achter, verkeersopstoppingen, bijna catastrofaal gebrek aan voedsel en water (drugs was er wel voldoende en uren van regen.

Ondanks de enorme toestroom en de organisatorische tegenslagen verliep het festival vreedzaam en rustig, nagenoeg zonder incidenten: Three days of Peace & Music.

En over wat er allemaal wel en niet op Woodstock plaatsvonddaarover tot de dag van vandaag nog sappige verhalen, mythen en sagen!
Bijzonder:
In Nederland is de show uitverkocht, in Duitsland zijn er nog locaties waarvoor kaartjes nog te koop zijn.

metWoodstock The Story XXL - Open Air
wwwBezoek website Woodstock The Story XXL - Open Air
Zie Woodstock The Story XXL - Open Air in actie


Scene uit Woodstock The Story
Scene uit Woodstock The Story
Foto: (c) 2019 Woodstockthestory.com.

wnnr

Agenda van Woodstock The Story XXL - Open Air

 toekomst  geweest 

Zie 'geweest'

Woodstock The Story XXL - Open Air - informatie, agendas, shows, nieuws


Woodstock The Story XXL - Open Air lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlGelieve onjuistheden aan ons te melden
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelClannadHeerlijcke MarktJack Wouterse en Arjan Ederveen

• Clannad

• Zin
• GAS
  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2019 theAgenda.nl/HyperLeap